Саботьор пали валяци в Бургас, шофьори „Меден рудник“ искат да го линчуват

Задръстванията по булеварда „Захари Стоянов“, който свързва „Меден рудник“ с центъра“, ще продължат поне седмица заради саботьор, запалил валяците на „Джи Пи груп“

Саботьор пали валяци в Бургас, а шофьори от бургаския жилищен комплекс „Меден рудник“ се заканиха в социалната мрежа да го линчуват, ако се разбере кой удължава страданията им поне със седмица.
Рано тази сутрин три машини за асфалтиране на фирма „Джи Пи груп“ изгоряха. Огънят е повредил дори и контактната мрежа на градския транспорт. Най-вероятно става въпрос за умишлен палеж, а пред камерата на Нова телевизия Илиян Желев от фирмата подизпълнител каза, че в събота и неделя можело най-после да се сложи дълго чакания асфалт. Целта била в понеделник да се пусне движението във всички платна. „Сега ще отнеме сигурно една седмица. Не знам с организацията какво ще стане”, заяви Желев.
Булевардът е в ремонт от 20 дни, а изнервени шофьори псуват и Чичо Кмет, и цялата общинска администрация заради ужасните задръствания.
Смятам, че е умишлен палежът, каза Иван Христов от фирмата подизпълнител.
По неофициална информация скъпата техника е пламнала, след като е залята с бензин.
Щетите са за над 10 хиляди лева. Въпреки, че преди началото на ремонта на булеварда трасето на тролейбусните линии е променено и няма да пречи на придвижването, аварията създава опасност за преминаващите автомобили.