Ще се окаже ли Марешки „тронски кон“ е Европарламента

Гръцка медия заподозря Веселин Марешки в опит да вкара човек на Ердоган в парламента на ЕС

Гръцката онлайн медия EUROOBSERVER излезе с материал в който заподозря депутата – бизнесмен Веселин Марешки в опит да вкара в Европейския парламент Орхан Исмаилов от протурската Народна партия „Свобода и достойнство“.

EUROOBSERVER припомня, че Исмаилов, който е втори в евролистата на партия ВОЛЯ, през 2014 г. предизвика с назначаването си за зам.-министър на отбраната негодуванието на патриотичните формации в България, като тогава те заплашиха да оттеглят доверието си от кабинета на премиера Бойко Борисов.

Ето какво още пишат по темата в южната ни съседка:

„Гневът на родолюбивите партии (ВМРО, АТАКА, НФСБ) в България бе предизвикан заради връзките на НПСД с президента на Турция Реджеп Ердоган. От тази гледна точка патриотите в страната бяха категорично против Исмаилов да заеме поста зам.-министър на отбраната, тъй като това създава голяма опасност за сигурността на страната”.

От EUROOBSERVER припомнят, позовавайки се на публикации у нас, че основател на НПСД в България е Касим Дал, бивш съратник на лидера на ДПС Ахмед Доган, както и много близък до властите в Анкара и турските тайни служби.

В материалът се подчертава, че медиите в България, както и редица важни европейски наблюдатели се страхуват, че българският „патриот“ Марешки и неговата партийна листа могат да се окажат „Троянски кон“ в европарламента след изборите в края на месец  май.