Никос Изкормвача бил българин, бременна жена е сред жертвите му

Майката на 35-годишния Никос Изкормвача, за който се предполага, че е убил поне 22 жени, е от Стара Загора, травмиран бил заради развода на родителите си

Масовият убиец Никос Метаксаз, който отне живота на поне 22 чужденки в Кипър, е с български корени. Бременна жена от Филипините е сред първите му жертви. Предполага се, че тя носела детето му в утробата си, съобщи кореспондентът на Нова телевизия от Никозия Бойка Атанасова.
Властите в страната са разпространиха списък с 22 имена, сред които има и три българки.
Никос Изкормвача е офицер от армията. Той се запознавал с жертвите си чрез социалните мрежи. Потресаващите престъпления започнали да се разплитат преди две седмици, когато в изоставена шахта на мина туристи откриха тялото на една филипинка. Тогава започна започна разследване, а преди седмица бе арестуван масовият убиец.
Никос Изкормвача насочил разследващите към токсичното езеро на мината, където е изхвърлял телата на жертвите.
Майката на масовия убиец е от Стара Загора. Следователите предполагат, че има още жертви, освен седемте, за които признава. Една от жените, с които се е запознал преди да бъде арестуван, е българската манекенка Тея Георгиева.
Собственоръчно написал 10 страници със самопризнания за извършените убийства. Сред изчезналите жени има и три български имена.
Убиецът бил изключително ерудиран и образован, грижил се е добре за семейството си, въпреки че е разделен със съпругата си. Метаксаз е и добър фотограф – има собствени изложби и участия в телевизионни предавания.
Психолозите смятат, че престъпленията са провокирани от тежка травма в детството му. Родителите му се развеждат преди 12 г., а той остава да живее с баща си.