Пеевски проговори, страшно става за Шайката

Изненадващо Делян Пеевски подкрепи предложението му за 1 лев партийна субсидия за глас. От инат Бойко е на път да затрие многопартийната демокрация

Парламентарната процедура по отношение на законовите промени за субсидиите на партиите вече е изчерпана. Това каза в кулоарите на парламента Делян Пеевски. Изненадващо той проговори пред камерите и става страшно за Шайката, защото депутатът от ДПС ясно загатна, че предложението на премиера Бойко Борисов за 1 лев на глас партийна субсидия трябва да бъде прието, а това ще лиши елита от лесно спечелени пари. Всъщност Ахмед Доган някога бе казал, че разпределя порциите, говори и за обръчите от фирми, които стягат партията му.
„Разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем. 1 лв. – оставаме да видим какво ще направят те. Ако се извъртят, те да се извъртят, оставаме на 1 лв. ДПС винаги прави, каквото казва – да видим ГЕРБ!”, заяви Пеевски пред камерата на bTV.
Бойко и Шайката са в шах. Ако вождът на ГЕРБ се отметне от думите си, никой няма да бъде изненадан, но ще трябва да преглътне унижението, а на Доган и хората му е все тая колко ще е партийната субсидия, след като има обръчи от фирми.
От инат Бойко е на път да затрие многопартийната демокрация.