Прокуратурата гази закона, репресира Ченалова и „Биволъ“

Вчера бях аз, днес е „Бивол“, утре е всеки един, който има смелостта да стои прав и да има позиция, неудобна за властимащите, коментира Румяна Ченалова

Прокуратурата гази грубо закона с дела по сигнал на лица, които не съществуват, разкри бившата съдия Румяна Ченалова.
„Почеркът е симптоматично еднакъв. Утре е поредното заседание по наказателното ми дело. Образувано е по сигнал на лице, за което още при предварителната проверка е установено, че не съществува“, сподели тя във Фейсбук.
„Независимо от това, в нарушение на НПК по този на практика анонимен сигнал срещу мен е образувано досъдебно производство, за това, че по търговско дело фирмата ищец е внесла държавната такса преди първото по делото съдебно заседание / а не към датата на внасяне на исковата молба/ и с това съм разрушила доверието на обществото в съдебната система и в Софийски градски съд“, уточнява бившата съдийка.
„И така вече пета година….след като няколкократно делото беше прекратявано / поради липса на престъпление/ и връщано на прокуратурата“, добавя тя.
Прокуратурата обаче е упорита и последователна в подхода си, подчерта Ченалова.
„Същото се случи и с „Бивол“ с уточнението, че е очевидна степента на наглост – сигнала бил подаден от „Боец“!“, уточни тя.
„Това е демонстрация, че законът не значи нищо за прокуратурата и предупреждение, че те / разбирай Цацаров/ са закона. Вече не става дума само за репресии, а за признание от т.н. „блюстител на закона“ – прокуратурата, че човека, неговите права, правилата за справедлив процес, решенията на ЕСПЧ, позициите на международната общност, организации и движения са презряни, игнорирани, мъртви.“, коментира бившата съдийка.
„Вчера бях аз, днес е „Бивол“, утре е всеки един, който има смелостта да стои прав и да има позиция, неудобна за властимащите. Докога?“, добави тя.