Скандал! Иванчева топи Гешев за далавери с имоти

По АпартаментГейт заместникът на Цацаров Иван Гешев удря всички в земята, а жена му е в близки отношения в Ваклин, разкри бившата кметица Десислава Иванчева

Заместник-главния прокурор Иван Гешев удря всички в земята по АпартаментГейт. Това казаха в интервю за Нова телевизия бивши кметица на столичния район „Младост” и ексзаместничката й Биляна Петрова. Те го разследвали и попаднали на фрапиращи данни за него.
„Някой трябва да се сезира. Жена му е в близки бизнес отношения с Ваклин (бизнесменът, подал сигнала срещу обвиняемите – бел.ред.)”, заяви Иванчева в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”. И добави, че заместник-главният прокурор имал земи в района около София, закупени за 2 лв. на кв. м., а жена му получила като дарение имот с площ над 10 декара.
„Има сделки с 9 имота, чиято стойност е за милиони, но са придобити без пари или почти без пари”, допълни Петрова.
Двете дами отрекоха някои от твърденията на Гешев. Според тях, с „явяванията си по телевизията и черния PR” той нарушавал 13 закона и не спазвал презумцията за невинност.
„Лъжа е, че са намерени преписки от негова пресконференция в дома ми. Лъжа е,че имам бурен нощен живот”, заяви Иванчева.
Според Петрова пък компетентните органи трябвало да разследват „какво правят СРС-тата по делото в сайт, близък до прокуратурата”. „Кой е поръчителят и кой е изпълнителят на този черен PR също е интересен въпрос”, каза още бившата зам.-кметица. И допълни, че съдът не е дал разрешение в медиите да бъдат публикувани всички СРС-та. Според обвиняемите представените пред магистратите данни са непълни и манипулирани.