Бойко се размечта, но … карикатурист го приземи

Премиерът Бойко Борисов заявил, че сме богати на природен газ, а карикатурист го изтипоса с бинокъл как гледа средния пръст на руския президент

Карикатура: Веселин Божиков

Социалните мрежи завряха след странно изказване на премиера Бойко Борисов. Той казал, че България била богата на природен газ.
Карикатуристът Веселин Божиков не го остави дълго да мечтае и набързо го приземи с карикатура, на която вождът на ГЕРБавите е изтипосан с бинокъл в ръка. На шаржа са вижда как гледа Владимир Путин. Руският президент обаче му показва среден пръст.
Бившата съдия Румяна Ченалова пък коментира, че Бойко обича да говори в първо лице, единствено число, но когато става въпрос за грешки все някой друг му е виновен.
„Ще ядосам…“, „поемам риск…“, „дадох на концесия“… Винаги първо лице, ед.число! Когато обаче става въпрос за грешки, вина, престъпления глаголът се спряга в 3л.мн.ч. или се посочва Орешарски, комунистите, БСП. Доста се е ентусиазирал падишаха. Убеждението, че можеш всичко често играе лоша шега“, коментира бившата съдийка във Фейсбук.
Каква е разликата между мъдреца, умния човек и глупака?, пита тя.
„Мъдрецът никога няма да изпадне в положението на глупака, от което / положение / умният ще излезе с чест. Положението е налице, но за чест не може да се говори в конкретиката на ситуацията“, добавя Ченалова