Ужас! Деца изровиха човешки кости на плажа

Те се натъкнали на находката, докато копаели дупка в пясъка. Вероятно откритите човешки кости са от старото гробище в Китен. Децата ги намерили на метър дълбочина

Деца откриха човешки кости на метър дълбочина в пясъка на плажа в Китен. Според местни хора, най-вероятно става дума за кости, останали от старото гробище на градчето.
Няколко деца си копаели дълбока дупка в пясъка на Северния плаж в Китен. На около метър дълбочина попаднали на останките от човешки скелет, съобщава Нова телевизия.
„Играеха си с лопатки, направиха голям окоп и почнаха да изравят някакви кости“, каза Албена Гълъбова от Благоевград.
„Ние видяхме две деца, които извадиха костите с крака и с таз, и след това дойдоха полицаите“, каза още Александър Веселинов от Плевен.
На място пристигнали екипи на Криминална полиция, районът бил отцепен, а впоследствие заграден и охраняван от служител на реда.
„Назначена е експертиза, която да установи дали костите са човешки или животински“, заяви говорителят на ОД МВР-Бургас – Цветелина Рандева.
„Костите изглеждат достатъчно стари, за да имаме съмнение за някакво престъпление“, добави кметът на Китен – Катя Вълчева.
„Нямаше напрежение. Огради се, спокойни са туристите, плажът си е пълен и мисля, че няма никакво напрежение“, каза представителят на концесионера на плаж „Китен – Север“ – Плумка Илиева.