Кой е по-вреден – концесионерите на плажа, хотелиерите или министрите?

Вредно е концесионирането на плажа, каза Диана Колчева от „Клубът на хотелиера”. Зевзеци пък коментираха, че за да бъдат изгонени туристите, е достатъчна Ангелкова

Хотелиери обещаха драстично намаление на цените в опит да спасят сезона. Катастрофалният срив обаче няма да бъде компенсиран с едно 30-процентно поевтиняване на услугите, които те предлагат. В същото време собствениците на хотели обвиниха обвиниха концесионерите на плажа, че заради тях туристите бягат. Зевзеци пък се включиха в спора кой е по-виновен, като изтъкнаха, че и само една министърка е достатъчна, за да изгони туристите.
Пред камерата на Нова телевизия пък Диана Колчева от „Клубът на хотелиера” в Несебър пък заяви, че било вредно плажовете да се отдават на концесия. Според нея е абсурдно след като плажовете са държавна собственост, народът, който уж трябва да е стопанин на държавата, да си плаща, за да ходи на плаж. 30 лева за чадър и шезлонг е много, отсече тя и намекна, че туристите бягат заради скъпотията.
Чудя защо Министерството на туризма пази в тайна мерките, които ще предприеме, добави тя.
Според нея министерството, оглавявано от Ангелкова, е трябвало да субсидира чартърните полети на големите туроператори и да намали таксите за кацане по българските летища.
„Тенденцията туристите да стоят около басейните в затворените хотелски комплекси и да не стъпват на плажа се задълбочава. Това трябваше да е като камбана за управляващите, за да променят нещо и да намалят цените на плажните принадлежности“, коментира Колчева.
Според председател на „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг Пламен Копчев пък не министрите, а големите туроператори са виновни за срива в туризма. Той изтъкна, че туристите са пренасочени към други дестинации и уточни, че Египет и Тунис са поели потока.
Колчева да не се чуди защо ведомството на Ангелкова крие в тайна мерките срещу срива в туризма, защото вероятно се чувства като Алиса в страната на чудесата. Каквото и да направи все е грешно и показател за това са бягащите туристи. Скоро на шефа й май ще му се наложи или да я командирова в Холивуд, за да не му обърка съвсем плановете, или да обяви конкурс за туристи в страните от бившия СССР, след като и на братушките им дойде до гуша от байганьовщината по родното Черноморие, пардон мутроморие.