Стоян Проданов: Чист излязох от политиката

Бившият депутат, който кръсти улица „Консервна“ в Чингенескиле по романа на Стайнбек, е единствения политик, който не пожела втори мандат в парламента

Влязох честен в парламента и излязох чист. Това сподели пред камерата на Нова телевизия бившият депутат от Бургас Стоян Проданов.
„Имах апартамент 85 квадрата, в който живеехме с майка ми, баща ми, моята съпруга и двете ни деца. С това си останах. Аз съм може би единственият депутат, който не пожела втори мандат. Имаше неща, които не бяха според моя морал“, добави той.
Бургазлията сподели, че парите на партиите не го интересуват, защото не желае лъскав живот, а весел с приятели в рибарското селище край Бургас Чингенескиле.
Щастието е тук е в това, че съм жив сред приятели и живея спокойно, каза той в интервю с Мария Йотова.
„Нийл Амстронг има един израз „Горд съм, че не позволих да ме купят“. И при мен е подобна работата. Не са се опитвали да ме купуват, а да използват влиянието ми и авторитета пред разни инстанции. Пазил съм се пред това. За мен е важно това заради децата ми и заради родителите ми, които бяха честни хора“, заяви Стоян Проданов.
„Единствената улица „Консервна“ в Европа е тук. Кръстих я преди 10-15 години така, защото е олицетворение на едноименния роман на Стайнбек. На нея живееха 130 капии. Някои от тях ходят да ловят жаби, живеят в контейнери. Янко Попчето, Брадата, Моряка, Сталин са сред тях. Петьо Маймунката също беше на тази улица, но почина“, добавя юристът-рибар.