Чудесна новина! Махнаха боклукчарника на плаж Хармани в Созопол

Минаващите покрай боклукчарника туристи на път към плаж Хармани в Созопол вече не се връщат обратно със запушени носове, боклуците ги няма

Боклукчарникът на плаж Хармани в Созопол потъна в сметището на историята. Това разскри зрител на Нова телевизия.
„Ето една хубава новина от Созопол! От години барака кацнала точно над плажа Хармани прелива от боклуци и сякаш беше станала част от древния Некропол. Някога там археолозите са складирали инструментите си. Парите свършиха и всичко обрасна с бурени“, разказва Христо Рачев.
Той е изпратил снимки за рубриката „Моята новина“, за да покаже отблъскващата гледка. Отблъскващи са вече само снимките.
„Преди два дни се обадихме в отдел Екология към Община Созопол. На място пристигнаха шефът и неговият заместник. Поумувахме как толкова години този боклучарник не може да се премахне. Според тях това са вече частни имоти и намесата на Общината е невъзможна. Чудесно, но днес виждаме, че всичко е почистено и минаващите гости, не се връщат обратно със запушени носове“, разказва Рачев.
„Редно е да благодарим на концесионера на плажа Хармани – Иван, както и на г-н Милев Христов, Слави Рачев – член на СБЖ“, добавя Христо Рачев.