Вижте как се спазват забраните в Бургас! Къде са институциите

Забранено е уж да се скача в морето от кея в Бургас, но защо въпреки табелите не следят как се „спазват“ правилата, пита възмутен гражданин

Деца с барут във вените нарушават наредбите, но в Бургас няма институция, която да толкова загрижена за общественият ред, че да е в състояние да ги принуди да ги спазват.
Зрител на Нова телевизия алармира, че тийнейджъри скачат от кея. Наказани естествено няма.
Друг бургазлия пък разкри, че на улица, от която всеки ден минават колите на 5-то РПУ собственици на луксозни возила така са обсебили тротоара, че децата и техните родители са принудени да вървят по пътното платно. Какво да се прави „Балкански синдром“, навярно би възкликнала Тони Димитрова.
„На кея в Бургас. Не следят да не се скача (от деца), въпреки табелите“, пише Димитър Христов.
Георги пък е изпратил снимка, на която се вижда новият тротоарен паркинг на уличка до ОУ „Пейо К. Яворов“. „Така се спира всекидневно. Колите на 5-то РПУ минават всеки ден през тази улица, но не си вършат работата и глобени няма“, поясни той.
Забраните в Бургас са само формални. Децата и шофьорите в най-добрия град за живеене правят каквото си искат и няма власт, която да е загрижена за спазването на правилата.