Отиват ли „Обединени патриоти“ в историята след атаката срещу Сидеров

Аз не съм направил нещо, тях ги питайте дали това е краят – така лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира бъдещето на коалиция „Обединени патриоти“
Волен Сидеров днес бе отстранен като председател на парламентарната група на „Обединените патриоти“. Това е било решено на заседание на групата следобед, а пред камерата на Нова телевизия лидерът на „Атака“ говори за бъдещето на коалицията.
Аз не съм направил нещо, тях ги питайте дали това е краят, отсече той.
Сидеров бе свален от поста с 20 гласа от общо 27 депутати в Парламентарната група. Неговите народни представители не са присъствали на въпросното заседание. ВМРО и НФСБ пък са поели съвместно ръководството на групата.
Сидеров обвини коалиционните партньори, че рушат управлението.
„Аз лично направих най-много компромиси, за да съществува тази група. Винаги можеш да намериш предлог, когато искаш да направиш нещо разрушително“, коментира той.
Каракачанов и Симеонов демонстрирали с отстраняването му „комплекса към родителя, който е създал нещо“. Всички тийнейджъри минават тази фаза, бунтуват се към родителя“, анализира психологията на скандала депутатът.
„Аз го разглеждам като инфантилна фаза, психологически, а политически аз ще търся мнението на ГЕРБ и лидера Борисов“, каза още той.