БОЕЦ : „Иван Гешев трябва да бъде главен обвиняем, а не главен обвинител.“

БОЕЦ – България Обединена с Една Цел

Незабавно отстраняване на Гешев! БОЕЦ внесе сигнали до ИВСС, ВКП и КПКОНПИ!
„Иван Гешев трябва да бъде главен обвиняем, а не главен обвинител.“

Днес, 07.08.2019г., БОЕЦ внесохме сигнали до ИВСС, ВКП и КПКОНПИ (вх.№ Вх.№ ЦУ01/С-660/07.08.2019г. ) срещу Иван Стоименов Гешев, заместник на главният прокурор и кандидат за главен прокурор!

Сигналите включват данни, документи и медийни публикации на сайтовете Фрогнюз и Биволъ за връзки на Иван Гешев с Марио Кръковски, който е съдружник на Александър Ваклин – главен свидетел по делото срещу Иванчева и Петрова.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Днес, 07.08.2019г.,  БОЕЦ внесохме сигнали до ИВСС (Вх. № 25132/07.08.19) , ВКП (Вх. № PRB201902557189I) и КПКОНПИ   (Вх.№ ЦУ01/С-660/07.08.2019г. ) срещу Иван Стоименов Гешев, заместник на главният прокурор и кандидат за главен прокурор!

Сигналите включват данни, документи и медийни публикации  на сайтовете Фрогнюз и Биволъ за връзки на Иван Гешев с Марио Кръковски, който е съдружник на Александър Ваклин – главен свидетел по делото срещу Иванчева и Петрова.

На 06.07. БОЕЦ публикувахме документи – отговор от Апелативна специализирана прокуратура на наша Жалба, в който се констатира,ч е Гешев се познава от дълги години с Кръковски и са в приятелски отношения.

Днес сайта Биволъ публикува материал, от който става ясно, че жилището на жената на Гешев – Детелина Ханчева е построено от Ваклин! Същото жилище е закупено от Ханчева от съдружника на Ваклин на симулативна и фрапиращо занижена цена далеч под данъчната оценка. 

Във внесените от БОЕЦ сигнали се казва:

ДО: ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

ДО: ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

ДО: КПКОНПИ

СИГНАЛ     

от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 7306211766 председател на УС email : gdboec@abv. bg    

ОТНОСНО

Данни за извършени престъпления от общ характер – корупция, злоупотреба с власт, данъчни измами, престъпление по служба, конфликт на интереси и др.  и действия, уронващи престижа на съдебната система извършени от Иван Стоименов Гешев – заместник на главният прокурор.

 ЧЛЕНОВЕ НА ИНСПЕКТОРАТА,  ПРОКУРОРИ КЪМ ВКП, ЧЛЕНОВЕ НА КПКОНПИ,

Представяме на вашето внимание данни, документи и доказателства за извършените от Иван Гешев престъпления в съучастие с трети лица, което навежда на хипотеза за Организирана престъпна група съставена от Иван Гешев, Александър Ваклин, Детелина Ханчева и Марио Кръковски за реализиране на незаконни действия облагодетелстващи техни общи лични, бизнес и имотни интереси. БОЕЦ ви представяме в хронологичен ред информацията и получените документи.

Представяме и прилагаме всички медийни публикации и разполагаеми документи и сигнала завършва с искане за незабавното отстраняване на Гешев:

БОЕЦ считаме, че изложените в сигнала данни, документи и обстоятелства съдържат информация за извършени престъпления от общ характер от заместника на главният прокурор Иван Гешев, както съдържат и такива за действия, извършени от Иван Гешев уронващи престижа на Прокуратурата на Р. България и на съдебната власт. Считаме, че той е злоупотребил със служебното си положение във връзка с ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, за да обслужи бизнес интересите на своят приятел Марио Кръковски и неговият съдружник Александър Ваклин, който пък от своя страна е построил жилището закупено от жената на Гешев – Детелина Ханчева на симулативна и занижена цена далеч под данъчната оценка на имота. Това е христоматиен пример за прокурорски рекет и репресия от страна на магистрат използващ в частен интерес служебното си положение. От изнесена в медиите информация знаем, че именно Десислава Иванчева, като районен кмет на „Младост” е спряла строителни проекти на Ваклин. Сега разбираме и за връзките на Гешев с Ваклин и неговият съдружник Кръковски. Обоснован е извода, че Гешев е „ударил” Иванчева и Петрова, за да помогне и обслужи строителните интереси и апетити на Ваклин и  своят приятел Кръковски, който е съдружник на жената , с която Гешев живее. Това става в сговор между тях,  в хипотеза на Организирана престъпна група, като Ваклин се явява основен свидетел по делото срещу Иванчева и Петрова, а Гешев е главно действащи лице и активна страна от името на прокуратурата по това разследване и дело. Ханчева и Кръковски са свързащото звено между Ваклин и Гешев. 

         Изискваме от Инспектората към ВСС, ВКП и КПКОНПИ да образуват проверки по така представеният сигнал и съдържащите се в него данни, като разследват, съберат и установят всички допълнителни обстоятелства по казуса и се произнесат с решения и постановления, за които ни информират своевременно. Изискваме незабавното отстраняване на прокурор Иван Гешев от заемания от него пост, привличането му под отговорност и оттегляне на неговата кандидатура за главен прокурор! Иван Гешев трябва да бъде главен обвиняем, а не главен обвинител.

Предвид изключителният обществен интерес и поста заеман от Иван Гешев (заместник на главният прокурор) и издигане на кандидатурата му за главен прокурор, БОЕЦ ще запознаем Европейската комисия, ЕП и международни институции и медии с казуса, както и отговорите, предприетите действия и резултатите от тях от страна на българските институции и власти.

БОЕЦ изискваме да бъдем информирани за действията на ИВСС, ВКП и КПКОНПИ, както и за резултатите от тях, като заявяваме готовност да предоставим и допълнителна информация по случая при необходимост.

 07.08.2019г.    Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“ 

В допълнение БОЕЦ считаме, че Детелина Ханчева е само подставено ликце, а истинският собственик на бизнеса, който тя представялва и е свързан с Кръкоски и Ваклин е Иван Гешев! Очертва се една строително-прокурорска мафия действаща изключително брутално пред погледа на цялото общество! Точно това е идеалният кандидат на мафията за главен прокурор – корумпиран, безскрупулен, зависим. 

След последните разкрития на БОЕЦ и Биволъ очакваме ескалация на репресиите и ударите срещу нас, като може да се стигне и до арести и покушения за физическото ни унищожаване. Мафията е способна и на убийства , за да запази престъпната си власт, а тя се крепи на всемогъщата прокуратура и главният прокурор, превърнат в главен бригадир на мафията, защитник на нейните интереси и инквизитор на свободните и непримиримите!“