Мартин, който уби 7-годишно дете, изнасилван в бургаския затвор

 21-годишният педофил изтърпявал присъда в бургаския затвор за блудство. Майка му помогнала да се скрие в гората след гаврата с момичето от Сотиря

Педофилът Мартин Трифонов, който преди няколко дни изнасили и преби до смърт 7-годишно момиче в сливенското село Сотиря, е стар познайник на тъмничарите в Бургас. Злодеят е лежал в бургаския затвор заради блудство с друго дете. По неофициална информация там той е бил сексуално малтретиран, съобщи Нова телевизия.
Окръжната прокуратура в Сливен повдигна на Мартин три обвинения – за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице. Обвиненията на Мартин Трифонов са повдигнати в присъствието на служебен защитник.
Междувременно, Мартин остава в болницата в Сливен, под охрана. На този етап от прокуратурата посочват, че задържаният не е дал обяснение. Мотивите за извършването на бруталното престъпление също остават неясни.
Майката на Мартин заяви пред Нова телевизия, че му е помогнала да си събере багажа и да избяга в гората над село Сотиря. Тя твърди, че синът й е невинен и че е се е криел, защото се страхува от полицаите. Мартин е в болница под засилена полицейска охрана.