Убийство на 7-годишно момиче потресе България, детето е изнасилено

 21-годишен мъж е избягал в гората край сливенското село Сотиря след бруталното убийство. Издирват педофилът, изнасилил детето по въздух и по суша

7-годишно момиченце е изнасилено и зверски пребито в сливенското село Сотиря. Детето е намерено в края на селото, на метри от дома си, в изключително тежко състояние, съобщава Нова телевизия. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му.

За ужасното престъпление полицията издирва 21-годишният жител на Сотиря Мартин.

Жители на селото разказаха, че в четвъртък следобед заподозреният видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а мъжът пиел алкохол пред търговския обект.

Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди година. Мартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

Издирваният и друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове.

Жертвата живеела с баба си и дядо си, тъй като майка й работела на морето, разказват още жители на Сотиря.

Силите на реда издирват предполагаемия извършител по земя и по въздух. Над района кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари.

Извършителят е познат с множество домови кражби. Сплашвал е местни жители с пистолет. След престъплението той е изтрил профила си във Facebook. Момчето е било стеснително, не общувало с хора. Цялото село е блокирано в момента. Местността е гориста, има лоши участъци, където може да се укрие. Починалото дете е посещавало местната детска градина и се готвило да започне училище.

„Заплашвал е децата в селото. Размахвал е ножове и палки. Два-три дни след това го видях като минава покрай нас и дори го бих за това, че заплашва децата. Познат ни е с кражби и други подобни деяния, но не очаквахме да направи нещо подобно. Преди две години или миналото лято, може би, излезе от затвора именно заради кражби”, коментира местен жител на Сотиря.