Прокуратурата призна официално за връзката на Гешев с ортака на Ваклин! (документи)

ГЕШЕВ приключи с кадидатурата си за главен прокурор!

На 15.05.2019г. сайта Фрогнюз публикува журналистическо разследване за връзките на „жената до Гешев“, Детелина Ханчева с Марио Кръковски, съдружник на Ваклин, главен свидетел на прокуратурата срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова! От материала става ясно, че Ханчева е бизнес партньор с ортака на Ваклин и че през последните години е купила недживижими имоти, включително нов апартамент от фирма на  Кръковски на рекордно ниски цени, в пъти под данъчната оценка! Връзката между жената, с която Гешев живее и съдружника на Ваклин, а чрез него и със самият Ваклин е скандална, защото именно Гешев е главно действащо лице при ареста на Иванчева и Петрова. А Ваклин не е само свидетел, а е и пряко заинтересована страна, тъй като той твърди, че са засегнати негови бизнес интереси и строителни намерения. Последваха поредица от призовки и репресии към журналистите от сайта Фрог.  Информацията може да си припомните от приложените линкове:

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/samo-vav-frog-jenata-geshev-chisto-nov-apartment-bezbojno-niska-tsena-240-evrokm.html

https://frognews.bg/novini/jenata-geshev-sadrujnik-ortaka-vaklin.html

На 17.05.2019г. БОЕЦ внесе сигнал до ИВСС по случая с искане за отстраняването на Гешев. Сигнали внесохме и до ВКП и Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. 

Първоначният стрес в ИВСС се прояви в опита им да смачкат сигнала на БОЕЦ , като ни дадоха три дневен срок да предоставим допълнителни доказателства и документи към нашият сигнал. Точно по време на тези три дни във Видин бяха изпратени мутри, представявщи се за журналисти от пеевската гнусометка „анал3“, за тормоз и издевателства над Георги Георгиев от БОЕЦ и съпругата му. Типично по мутренски, но тази реакция показа, че синала и изнесената информация представлява пряка заплаха за довереника на Пеевски –  Иван Гешев. А мафията си пази слугите. Въпреки всички удари БОЕЦ изпратихме необходимите документи  в срок и ИВСС смени тактиката, като премина към класическо изпиране. Образуваха официална проверка, която констатира, че сигнала на БОЕЦ не отговорял на формалните им изисквания и прекратиха преписката. Така избягнаха проверка и произнасяне по същество, защото фактите са стряскащи и една реална проверка няма как да завърши без отстраняването на Гешев и тежки санкции за него. От своя страна Специализираната прокуратура, чиито шеф бе самият Гешев също изпра началника си, като отказа да образува досъдебно производство. БОЕЦ обжалвахме отказа им  пред Специалзираната апелативана прокуратура и публикуваме отговора с коментари по конкретни части от него! Абсурди, които се нуждаят и от допълнителен коментар и анализа, който ще бъде направен през следващите дни. Сега вече ТРЯВБА  кандидатурата на Гешев за главен прокурор да бъде оттеглена незабавно и срещу него да започне реално производство. Още утре БОЕЦ ще изпратим официални писма и сигнали до всички български власти и особенно внимание ще отделим за контакти и уведомяване на международните и европейски институции и медии. Ако се наложи и кандидатурата на Гешев не бъде оттеглена, ще изпратим наши представители в Брюксел, за да запознаят на място и лично Европейската комисия и ЕП с документите и ситуацията около този скандал! Скадала #ГешевГейт вече надминава ЦУМгейт на Цацаров.

 

В своят отговор Специализираната апелативна прокуратура ни казва няколко нещо!

ПЪРВО – „ОТ ДАННИТЕ ПО ПРЕПИСКАТА СЕ УСТАНОВЯВА, ЧЕ ИВАН ГЕШЕВ СЕ ПОЗНАВА ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ С МАРИО КРЪКОВСКИ  И ДВАМАТА СА В ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ“ 

РАЗБИРАТЕ ЛИ за какво става дума и какво ни казва прокуратурата? Това е повече от скандал, това е признание за ОПГ между Гешев, Ваклин и Кръковски за рекет и изпълнение на мокри поръчки срещу неудобни с цел реализиране на бизнес и строителни проекти! Гешев и ортака на Ваклин са се познавали и са приятели от дълги години!

Вече не говорим за някакви индиректни връзки на Гешев, чрез жена му с ортака на Ваклин! Прокуратурата ни казва в прав текст, че лично Гешев се е познавал с Марио Кръковски от дълги години и са в приятелски отношения! Същият Марио Кръковски е съдружник на Ваклин, включително към датата на ареста на Иванчева и Петрова. По това дело Ваклин не е само основен свидетел, а е заинтересована страна, като по неговите думи са засегнати бизнес интереси и строителни намерения на негови фирми! В същото време, шефа на Специализираната прокуратура, Иван Гешев и дългогодишен приятел на съдружник на Ваклин е главно действащо лице при ареста на кметиците, които спират строителните апетити и планове на Ваклин! Гешев беше там, Гешев даваще интервюта и говореше за светещи „коледни елхи“ !

СЕГА ГЕШЕВ СВЕТНА, КАТО КОЛЕДНА ЕЛХА! 

„Иван Гешев беше най-активният говорител на прокуратурата в първите дни по делото срещу Десислав Иванчева и Биляна Петрова. Негови резолюции има по множество документи от разследването, включително и по молби от Иванчева. Гешев определя „ръчно“ кой да е вторият следовател по досъдебното производство, т.е. резолюцията, с която е определена следоветелката Миряна Иванова, е подписана лично от него.“ – „КАПИТАЛ“

Това е класическа схема за прокурорски рекет, стигнал до крайност. Прокурор Гешев „удря“ кметиците, които пречат на бизнеса на съдружника на неговият приятел. По подобна схема преди няколко години Пеевски просто посочи няколко човека и прокуратурата ги обвини в  заговор за убийството му!

В края на 90-те години на миналият век по времето на Филчев, една мутра, станала по-късно главен секретар на МВР, кмет на столицата и премиер обикаляше бизнес офисите и фирмите и плашеше хората с думите „Ако не дадеш, ще те дам на прокуратурата, ония не прощават“.  И хората „даваха“…

Днес вече не заплашват, а направо действат, защото властта  изцяло е в ръцете на мафията и мутрите. Същата мафията и същите мутри си избраха Гешев за главен прокурор. Защото слуша и изпълнява. И защото имат с какво да го държат в зависимост и подчинение.

В сигнала на БОЕЦ до институциите се казва:

„От изложеното по-горе става ясно, че жената, с която прокурор Иван Гешев живее на семейни начала – Детелина Ханчева и съдружникът на Александър Иванов Ваклин – Марио Найденов Кръковски, имат общи бизнес интереси и са участвали в разпоредителни сделки за имоти в гр. София. Считаме, че е налице конфликтност и заинтересуваност в интересите на основния свидетел по делото „Иванчева и Петрова“ – Александър Ваклин и ръководителя на Специализираната прокуратура – прокурор Иван Гешев, който не само участваше при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и вземаше дейно участие с медийни изяви, но и се произнесе още в деня на задържането относно виновността на задържаните, че събраните доказателства са мечта за всеки прокурор. Подобни зависимости следва да бъдат обявявани предварително, за да не участва заинтересуваната страна по делата.

            БОЕЦ изискваме  да извършите проверка по случая и да установите, декларирал ли е посочените обстоятелства прокурор Иван Гешев, че жената, с която той живее и съдружникът на Александър Ваклин са имали общ бизнес /участие в дружества/, имат ли такъв понастоящем. Изразяваме и своите съмнения за извършени престъпления от зам. главен прокурор Иван Гешев, а именно – корупция, конфликт на интереси, злоупотреба с власт, търговия с влияние, залоупотреба със служебното положение с цел да обслужи бизнесинтересите на жената  с която съжителства и на нейният бизнеспартньор Марио Крънковски, който е съдружник с Александър Ваклин. Сезираме компетентните органи и за сделките с недвижими имоти закупени  от Детелина Ханчева от  МС Консулт 2010“ ЕООД с ЕИК 201092352, в което управител е Марио Найденов Кръковски. Да се провери дали сделките са извършени на пазарна цена, дали са платени всички данъци и такси, както и дали прокурор Гешев е декларирал тези придобивки и сделки пред КОНПИ“. 

ГЕШЕВ не само, че не е декларирал своите обвързаности и зависимости, а умишлено е укрил тези обстоятелства! 

Относно сделките на Детелина Ханчева (жената, за която прокуратурата констатира, че Гешев живее във фактическо съжителство) и придобитите от нея имоти през последните години от фирмата на приятеля на Гешев – Марио Кръковски, Специализираната апелативан прокуратура ни дава абсурдни отговори, които нямат нищо общо с правото, а са подчинени единствено на стремежа и спусната задача да бъдат оправдани действията на Гешев и Ханчева.

Прокуратурата ни казва, че продажната цена на един имот се договаря между купувача и продавача и щом няма натиск върху продавача, значи всяка цена е законна. Няма значение дали е под пазарната цена и дори под данъчната оценка. Щом така са се разбрали, значи всички е наред. Което е абсурд! Защото тогава проверяваха всички замесени в #АпартаментГейт? Защо тогава след десетките разследвания на Биволъ и сигналите на БОЕЦ над дузина министри, депутати, магистрати и политици подадоха оставки? Жената на Гешев си е купила апартамент от фирма на  неговият дългогодишен приятел  Кръковски за 40 000 лева, при данъчна оценка над 100 000 и паразрна цена над 150 000лв. Класическа схема за укриване на доходи и неплащане на данъци! При сделки за стотици хиляди само ДДС-то е дестки хиляди лева, плюс таксите и общинските данъци, става дума за тежки престъплнения с нанасени щети на бюджета в особенно големи размери! По логиката на прокуратурата всеки две страни могат да се договорят да декларират символична цена, за да не плащат данъци и дане доказват доходи и ако и двете страни са съгласни, няма проблеми, всичко е законно! В правото подобни сделки се наричат „симулативни“ и представяват престъпление от общ характер, включителни данъчна измама и тн.

В документите на прокуратурата се съдържат и много други абсурди, неточности и меко казано противоречия, както и излизат интересни имена, които тепърва ще бъдат подробно анализирани. 

Най-важното е, че въпреки всички тези факти прокуратурата ОТКАЗВА да образува досъдебно производство! Отказват да разследват действията на Гешев. В същото време раследват журналистите от Биволъ по фалшив сигнал и се опитват да ги замесят в скандала #НАПЛийкс! В същото време раследват БОЕЦ и повдигнаха обвинения на председателя на сдружението Георги Георгиев. В ход са две ревизии, две досъдени производства и няколко проверки срещу БОЕЦ от всички институции бухалки! 

БОЕЦ обявихме национален протетс-блокада пред съдебните палати в столицата и страната за 12.09. с искания за оттегляне на кандидатурата на Гешев и незабавна оставка на мафиотското правителство на Борисов! За няколко дни почти 10 000 граждани са заявили интерес и участие. Очакваме ударите срещу нас да ескалират, очакваме дори арести, а дебелите са способни и на убийства, за да запазят престъпната си власт. не могат да ни спрат, истината и гражданската солидарност и непримиримост са най-силното ни оръжие!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА