Агенти на ДС и КГБ тормозят идеологът на “Идея за България“ в Хелзинки

Поморийката, която преподава в Хелзинкския университет е предупредила финландската полиция, че може да се опитат да я ликвидират заради новата идеология

Агенти на Държавна ситурност и КГБ тормозят идеологът на “Идея за България“ Дора Апостолова в Хелзинки.
Поморийката, която живее и работи във финландската столица сподели във Фейсбук, че от известно време я преследват ДС и КГБ.
„Уплашени са от създадената от мен „нова лява идеология за нов социализъм“ на нова лява партия, с която да се срине цялото бясно дясно политическо мутропространство на България, като се започне от БСП и се свърши до ГЕРБ“, разкри Апостолова.
„Изпращат при мен да ме „проучват“ (със стария си мухлясъл маниер) някакви уж стари „познати“, на които не съм виждала физиономията повече от 20 години“, добавя тя.
„Появяват се изневиделица – “Ох, Дора, каква изненада, цели 20 години не сме се виждали, дай да си поговорим…“. Писна ми от простоватите им маниери, за това предупредих финландската полиция, че ако ме ръгнат утре с чадър, отровят с „Новичок“ или ненадейно загина в пътен инцидент… и стотиците им изпипани други начини, къде и как да търсят убийците ми“, разказва създателката на протестното „Движение един милион“.
„На тях обаче искам да кажа, че следвам римската мъдрост “Думите отлитат, писаното остава!“ и всичко съм сложила на хартия, няма как да го унищожат, дори клада пред Народното събрание да спретнат и „мойте песни все ще се четат“, добави тя.