Генералният директор на Българското национално радио и „уникалната“ глупост

Журналистът Владо Береану заяви в ефира на телевизия Евроком :

„Генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов трябва да напусне този пост заради уникалната глупост, която сътвори. Той е избран от СЕМ, в който мнозинството са избрани от ГЕРБ, тоест, изпълняват всичко, което се иска от тях. Очевидно му е била зададена задача да спре всякакви опозиционни гласове.“

„БНР преди идването на господин Костов беше доста нормална медия. Беше по-обективна и журналистически права. Определено е имал задача да овладее критичното и нормално мислене на журналиста. Той успя да превърне медията в подчинена и това е неговата лична глупост.“, сигурен е журналистът.

Береану е категоричен, че спирането на радиото е недопустимо, а тезата за профилактиката и техническия директор според него е „измиване на ръце“.

„Светослав Костов трябва да е „идиот“, за да допусне такъв гаф. Той трябва автоматично да си ходи. Това е тотално безхаберие. Даже и като маша на управляващите не става, защото е глупав. Ако така продължава да им изпълнява казаното му, той ще стане за смях пред цяла България“, подчерта още той.

Е, това е резервната скамейка на управляващите ?!