Протестиращи от Черноморец: МО крадци, махайте се!

Собственици на имоти в пределите на бившото поделение край Черноморец заплашиха, че ще блокират магистралата, ако не им върнат земите, заграбени от военните

Плакати с надписи „МО крадци“ и „Атия: Вземете си боклука и се махайте от тука!“ издигнаха протестиращи жители на Черноморец. Те се заканиха да блокират магистралата, ако Министерството на отбраната не им върне земите на техните деди, заграбени от военните.
Ще протестираме докато не ни ги върнат, споделиха белокоси мъже пред камерата на бТВ.
Кметът на Черноморец Добри Добрев застана зад своите съграждани и обясни, че особено голям проблем има при полуостров Таласакра, където военното министерство не желае да се откаже от имотите.
Протестиращите имат нотариални актове и скици и твърдят, че земите в бившите военни поделения са отнети от техните деди.
Хората споделиха, че не са обезщетени, а въпреки наличните документи, нямат право да ползват имотите си.
До нос Червенка близо 200 декара на брега на морето са оградени като територия на военното министерство, ползвана за казармени помещения и складове. Други 370 дка на полуостров Акра са ползвани от армията.
Спряна е продажбата само на един имот, близо до къмпинг „Градина”, но няма отношение с тези имоти. Те, заедно с още 100 обекта, са включени в списък, предвидени за продажба до края на годината. Хората не са съгласни с тези продажби, като са завели съдебни дела, имат и нотариални актове, но нямат достъп до имотите си.