Ще спаси ли VW задника на Борисов?

След няколко рутинни победи за кмет на София на учителката от Самоков е доста вероятно тя да бъде сменена от Мая Манолова и да се сложи край на мутро-комунистически период

Спасението на статуквото и на задника на Бойко Борисов е в ръцете на баба Меркел. Вече само VW може да спре разпада на ГЕРБ. Това намекна адвокат Емил Василев във Фейсбук.
„Само VW може да спаси статуквото. Дори Борисов да успее да задържи София, не може да се крие очевидното – малко множко почна да им идва властта на ГЕРБ и обществото има нужда от промяна. Образът на премиера-строител с джипката почна да поомръзва, макар и да спаси евроизборите“, коментира в социалната мрежа бившият депутат.
„Унизителният резултат на мама Цеца на президентските избори беше достатъчно ясен сигнал за започналата тенденция. Тя се затвърждава от очакваната оспорвана битка за столицата“, добави той.
„След няколко рутинни победи на учителката от Самоков, доста вероятно е тя да бъде сменена от кюстендилската мутреса. Но както казваше Царят – нека мислим положително. Може пък мандатът на сестра Галева да е преход към някакво ново, модерно и европейско управление на България, край на продължилия 30 години мутро-комунистически период“, сподели във Фейсбук Василев.
„Бацката направи стратегическа грешка, че не предизвика предсрочни парламентарни избори, заедно с местните тази есен. Сега му предстои челен сблъсък с Румен Радев, защото редовните парламентарни избори ще съвпаднат с президентските и тогава къщичката на ГЕРБ може да рухне окончателно. Спасението на статуквото е в ръцете на г-жа Меркел“, заключи адвокатът.
„Единствено мощна икономическа инвазия на стратегически световен инвеститор ще спаси задника на Борисов. Не случайно тия дни е постлал килимчето в Германия и яко бие чело в плочките. Западняците предпочитат корумпирана, бедна и прогнозируема България, управлявана от тъпа полумутра и бивш военен с червено паве в главата, отколкото свобобдна, богата и просперираща България, която да изненадва световните сили с непредвидимо поведение, подобно на Унгария“, коментира той.
„Стягайте яко коланите, дами и господа, другарки и другари управляващи, защото ако VW ни подмине, предстоят яки политически турболенции и много хора ще падат страшно от високо. За тия, дето сме здраво стъпили на земята, това няма никакво значение“, добавя адвокатът – политик.