Президентът се заяде с вожда на ГЕРБ за резила с БФС и нацизма

Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят, каза президентът, след като Боби Михайлов напусна БФС заради Бойко

Президентът Румен Радев упрекна Бойко Борисов и аверите му, че се месят грубо по недопустим начин в една независима държавна федерация, т.е. в БФС. Войната между институциите след резила на националния стадион „Васил Левски“ се разгоря с нова сила.
„Не трябва да съдим за футбола като някакво единично дело и явление в държавата. Каквото ни управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол. Вчерашните действия са блестящо доказателство за това. Не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терен и заради самата игра“, заяви Радев пред Нова телевизия.
Според него това е станало практика за много други институции. „Освен това мисля, че със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха. Нито една организация не носи отговорност за поведението си на феновете“, допълни държавният глава.
Според него нито една федерация не може да изземе органите на реда и държавата. „Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят“, допълни още държавният глава.
Бягството от отговорност е специалитет на Бойко. Все някой друг му е виновен. Време е да си признае грешката и да се разкара от политическата сцена!