Скандал! Турция иска да заграби Бургас и Варна?

Турският военен министър публикува във фейсбук карта на новата Османска империя, в която влизат Варна и Бургас, както и Кърджали. Изтриха му набързо профила

Нов дипломатичен скандал е на път да ни скара с комшиите от югоизтока. Във фейсбук профила на турския военен министър се появи карта на Турция, на която областите Бургас, Варна и Кърджали присъстват като част от новата империя.
Случаят е докладван на министъра на външните работи Екатерина Захариева още в сряда, съобщава Телевизия Bulgaria ON AIR.
От външно министерство са се свързали с турския посланик в София. След направена от него проверка се оказало, че профилът няма нищо общо с турския министър.
„Не гледаме към чужди територии, а искаме да си върнем това, което ни принадлежи“, пише в поста, публикуван в профил с името на турския министър на отбраната Хулуси Акар. Последователите му в социалната мрежа са близо 100 000, а въпросната публикация е с над 10 000 реакции и коментари.
След проверката на турския посланик профилът с името на министър Акар моментално изчезна. Сега той си има друг с многократно по-малко приятели в социалната мрежа.
След войната в Сирия не е изключено комшиите да погледнат на север към българските земи, които някога са били част от Османската империя. Ако това се случи в ЕвроГейския съюз няма сила, която да може да ни защити. Султан Ердоган явно е решил да възстанови Османската империя, от която само братска Русия може да ни избави, но като ни е тотално сбъркана външната политика, не може да се надяваме на никаква помощ.