Волен Сидеров: Предлагам истинска смяна на модела на управление и край на гей парада

Вече съм бил на президентски балотаж, така че и на кметския може да отида, каза лидерът на Атака Волен Сидеров и отново призова опонента си от ВМРО да признае, че е гей

Мая Манолова заблуждава хората като казва, че иска смяна на модела на управление. Единствено аз предлагам истинска смяна. Това каза в интервю по Bulgaria ON AIR кандидатът за кмет на София Волен Сидеров.
Предлагам тези 206 млн. лева, които са предвидени за чистота на година и отпусканите над 500 млн. лева за ремонти да не отиват в частни фирми, а в общински, които могат да изпълняват същите дейности, контролът да е по-добър, регламентът и отговорността – по-ясни, подчерта той.
Лидерът на „Атака“ е сигурен, че партията ще вдигне резултата си спрямо този през 2015 година.
Една от първите точки в програмата му е спирането на гей парадите в столицата.
„На тези зрелища не им е мястото в центъра на София. Не става дума за хомофобия. Става дума за демонстрация на нещо, което дразни основната част на населението и промива мозъците на подрастващите“, заяви политикът.
Лидерът на „Атака“ говори и за избухналия скандал между него и БНТ. Част от министрите определиха поведението му в ефир като неприемливо и недопустимо.
„Всички, които се изказаха по повод това мое участие, не са го гледали цялото предаване. Трябва да съжалява ръководството на телевизията, което вкара жандармерия в студио все едно става държавен преврат“, категоричен бе Сидеров.
По думите му скандалите около неговата личност са били медийно украсени, а той не е правил нищо престъпно.
„Какво ми беше поведението? Говорих истини. Казах, че направих Каракачанов вицепремиер, че той излъга хората, че Джамбазки трябва да си признае, че е гей, защото така направи кметът на Берлин. Тези думи съм ги казвал и друг път и не виждам защо трябва да се представя като нещо недопустимо“, заяви Волен Сидеров.
Според него Емил Кошлуков е погазил споразумението на БНТ.
„В чл. 19 пише, че БНТ гарантира достъп на участниците, а след това Кошлуков излиза и казва, че Волен Сидеров няма да стъпи в телевизията. Това не му е бащината къща, а обществена телевизия“, коментира лидерът на „Атака“.

Той сподели, че нещата, за които бе заклеймяван преди 15 години, сега се говорят почти от всички. Няма политик, който да не повтаря думите ми за ромите и да не казва, че има проблем с това население, добави Сидеров.
„Лидерите на ВМРО и НФСБ винаги са ми завиждали за това, което правя и решиха, че е дошъл момента да ме заличат. Лъжат се обаче. И други са опитвали, но се оказа, че не е възможно. Сега същото се повтори“, коментира той.
„Обещанията, с които излязохме заедно преди две-три години, сега се нарушават. Къде е минималната пенсия от 300 лева, за която с Каракачанов сме говорили от трибуните в страната? Много бързо забрави това. Заради критиките той и Симеонов решиха да си отмъстят и да ме изключат от парламентарната група“, припомни кандидатът за кмет на София.

Той коментира и истерията в Сливен, предизвикана от фалшив сигнал за отнемане на деца от семействата им.
„Не смятам, че има основание да се предизвиква паника и че някой застрашава децата на тези семейства. Знам, че има силно присъствие на евангелистката църква при ромското население. Познавам някои от пасторите, не мисля, че това са хора, които ще пускат фалшиви новини“, заяви Сидеров.
Според него ромското население е капсулирано отдавна, и то по изкуствен начин.
„Напреженията в ромското население са постоянен проблем. То трябва да излезе от тази капсула. Ще поканя образовани хора от ромския етнос да застанат в общинската администрация и те да се грижат техните събратя да излязат от затвореното пространство“, заяви лидерът на „Атака“.
Според него тези къщи в гетата, които са добре направени, трябва да се узаконят, за да може собствениците им да плащат данъци.