Арх. Русев пред тв „Европа“: Еко автобуси ще заменят старите в „Младост”

Чистият въздух в квартала е мой приоритет и основна цел

„Аз държа „Младост” да бъде един от най-чистите квартали на София, с въздух, който ние и децата ни спокойно да дишаме”, каза кандидатът на АТАКА и досегашен изпълняващ длъжността районен кмет на квартала арх. Румен Русев пред телевизия Европа.

„Затова смятам, че е наложителна поетапната подмяна на автопарка на линиите с нови, при това еко автобуси. Това, от една страна, ще ограничи вредните газове, а от друга – повече хора ще са мотивирани да ползват хубав, нов и модерен градски транспорт. Така ще се ограничи автомобилният трафик”, каза още той.

Според арх. Русев има много начини за ограничаване на презастрояването на квартала, като промени в подробните устройствени планове и строг контрол върху започнатите нови строежи. „Ще спра презастрояването и безразборното изникване на сгради. Това също отнема от чистотата и зеленината на „Младост”, подчерта арх. Русев.
Относно решаването на проблема с паркирането каза: „Ще изградим нови паркинги върху терени, собственост на общината. Това ще облекчи значително трафика и ще даде повече въздух на „Младост”, категоричен е Русев. В заключение каза, че планира и изграждането на нов парк за жителите на „Младост”.