Vox populi, vox Dei

Todor Georgiev

Ами…Vox populi, vox Dei. Получихме, това което заслужаваме, поне в Бургас при 40.5 % избирателна активност. Щастлив съм от израстването на братята роми от леви парии в десни демократи – смазваща мощ на ГЕРБ в циганските квартали с 91%. Но и в ЦГЧ не отстъпват по интелигентност – както заяви една моя позната „ши гла’увам за кмета щот’ найш кви ‘убави саксии и сложил на главната“ . Едни такива необорими аргументи…

Рао’тата е направо ГЕРБ евър, евър, евър.

Интересна е статистиката на града: 186 хил избиратели по списък – 137 хил в работоспособна възраст – 76 хил работещи. Което предполага, че половината работоспособно население на „най-добрия“ се е скатало към терминал 1. Но пък тези 76 хил emloyee ще трябва да изплащат 38 милиона общински дълг, което е половината от годишните приходи от данъци и такси на общината. Дето се казва- да са живи и здрави и бачкат и да не завържат нейде, щото каталясваме.
Това са новините от този пуст след 18 часа град, въпреки периодичните опити да бъде съживяван с фестивали на рибата където може да хапнете не-лоши кебапчета в краен случай, риба от Метро.

И като любезен гражданин ще пожелая успех на новия стар кмет и новите му общинските съветници.
Хубави-лоши – това пожелахме, това получихме. Негласувалите 60% да не мъркат. ами да си бяха размърдали задниците. И да не се утешават по български, че герб получиха 25 хил гласа по малко от 2015. Важен е победителят.

Фейсбук