Лагери на смъртта няма, но война е и мълчаливо си отиваме

 Улиците в Прага се превърнаха в реки от хора, воюващи за справедливост, а нашите са празни, коментира бившата съдийка Румяна Ченалова

Лагери на смъртта няма, но война е и мълчаливо вървим към смъртта си. Това сподели във Фейсбук бившата съдийка Румяна Ченалова.
„На границите ни няма чужди войски. В небето на България не прелитат вражески самолети. Не ни обстрелват. Не ни отвеждат в лагери на смъртта. И въпреки това се стопяваме. Децата ни заминават завинаги, майките не раждат, умираме забравени и неизживели човешките радости на зрелостта и старостта“, написа тя в социалната мрежа.
„Живите мъртви – обезверени, без чувства, дори без гняв. Останал е само примитивен инстинкт за оцеляване и страх“, добавя тя.
„Има ги – единици ярки звезди, има ги стотици, хиляди светлинки, които следват пътя на светлината. Но не сме по площадите. Улиците в Прага се превърнаха в реки от хора, воюващи за справедливост. А нашите улици са празни. Война е, а ние мълчаливо вървим към смъртта си, примирени и безразлични. Какво или кого чакаме?!“, пита Румяна Ченалова.
„Нима сме щастливи да живеем в мъглата на грозната българска реалност?! Вдигнете глави! Погледнете в какво се превръща България – символ на бедност, корупция, репресии, мрак и смърт!“, призова тя.
„Погледнете източника на злото без страх! Имаме права! Силни сме заедно! Шепотът може да се превърне в ураган когато сме хиляди. Нима ще останем единственият народ, приел доброволно съдбата си на роби?! България е заразена от злото – като проказа, която оголва скелета и носи мъчителна смърт“, подчерта съдийката.
„Вдигнете глави! Винаги сме били победители. Ще бъдем и сега! Историята обича смелите. А българинът е войн. Можем! Заедно!“, добави тя.