Отборът на НЕГ „Гьоте“ завоюва купата на БМФ Порт Бургас за 2019 г.

 Футболистите от немската спечелиха и голямата награда – билети за  мача от Лига Европа „Лудогорец – Ференцварош

Отборът на НЕГ „Гьоте“ – Бургас спечели купата на БМФ Порт Бургас в четвъртия турнир по мини футбол за младежи. Без загуба в груповата фаза и след изключително оспорван двубой с другите финалисти – отборът на Професионална гимназия  по мехатоелектротехника и електроника, момчетата от немската победиха с 3 на 2 /след изпълнение на дузпи/ и получиха златните медали и голямата награда – билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Ференцварош”. На 12 декември от трибуните на стадиона в Разград те ще подкрепят българския отбор в най-важния за него мач от популярния европейски клубен турнир. Билетите за мача, както и транспорта от Бургас до Разград и обратно, са осигурени „БМФ Порт Бургас”  ЕАД – концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад”.

 Втори в турнира останаха футболистите на механото, а с бронзови медали и купа си тръгнаха  младежите от СУ „Любен Каравелов“, следвани от СУ „Епископ Константин Преславски”,  който остана четвърти в надпреварата.

Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас събра на 9 ноември в бургаския Спортен комплект „Каменица Арена“ над 80 футболисти на възраст между 16 и 18 години и техните фенове. Старт на надпреварата дадоха общинският съветник Манол Тодоров и Валентин Попов от Българска асоциация мини футбол. Те пожелаха успех на младежите и благодариха на „БМФ Порт Бургас“ ЕАД за отговорността, с която дружеството подкрепя масовия спорт в Бургас и обогатява спортния календар на града.

Турнирът се провежда за четвърта поредна година и отново се превърна в истински спортен празник. В него участваха общо 8 отбора от : ПГЧЕ „В. Левски“, Професионална гимназия по транспорт, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, НЕГ „Гьоте”, СУ „Епископ Константин Преславски”,  СУ „Л. Каравелов“ –  Несебър и сборния “Чук“.

Състезанието се проведе съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол. Отборите бяха разпределени чрез жребий в две групи и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки”. След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал.

За всички участници турнирът бе абсолютно безплатен. Освен голямата награда, купи и медали,  организаторите бяха подготвили предметни награди за класиралите се на второ и трето място, както и индивидуални подаръци за всеки участник в надпреварата.

Комуникационна група

Имидж Едвъртайзинг