Парадокс: Синът на Миню Стайков пътувал с брониран автомобил на автостоп, арестуваха го

Гешев заговори за мутри, а главният секретар на МВР Ивайло Иванов каза в Бургас, че синът на Миню Стайков има и въоръжена охрана в бронирания автомобил

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко е арестуван в София, защото отказал да даде документите си за проверка на полицай. Пред органите на реда обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в брониран джип, съобщава Нова телевизия.
Той обяснил още, че искал да стигне до града с влак, но след това променил решението си. Твърдял също, че не знаел дали полицаите, които са му поискали документи за проверка, са истински или фалшиви.
От полицията дадоха и повече информация за ареста. По случая се работи под надзора на Софийска районна прокуратура, обясни началникът на „Охранителна полиция” Веселин Младенов.
„При извършване на полицейска проверка в София, синът на Миню Стайков – Стайко, е спрян с брониран автомобил с въоръжена охрана. Отказал е да съдейства и да бъде извършена проверка. Няма да му коментирам репликите, аз ги приемам като подигравка. Той е заявил, че случайно се е качил. Никой не се качва случайно на стоп в брониран автомобил. Той е задържан в столичното 4-то РПУ“, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг в Бургас.
„Ако беше съдействал и се окаже, че хората с него притежават законно оръжие, служители са на охранителна фирма и ред други неща, щяхме да му пожелаем лек път. Тъй като той е отказал да окаже всякакво съдействие, се е стигнало до неговото задържане”, добави той.
“Не живеем във времената на мутрите. Те свършиха. Тези хора, които си мислят, че ще се движат с кортежи, ще нарушават закона, ще отказват да изпълнят полицейски нареждания, ще блокират дискотеки. Ако не са разбрали, че не живеем в 90-те години, във времето на мутрите, ще го разберат по трудния начин”, заяви Иван Гешев.
Стайко Стайков е с обвинение за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. В началото на годината той обяви, че е бил отвлечен и пребит. През февруари той бе пуснат под домашен арест, а след това му беше наложена мярка за неотклонение „подписка”.