Скандал! Ченгета от НСО плашат шофьори с пищови и палки

След скандал, при който 14-годишно дете бе блъснато от автомобил на НСО, а шофьорът се опита да прикрие по каква работа го е използвал, Сидеров поиска закриване на НСО

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова за закриване на НСО след поредния скандал, при който 14-годишно дете бе блъснато от автомобил на службата, а шофьорът се опита да прикрие по каква работа го е използвал.
„Искам НСО да се закрие! През 2019 г. 40 млн. лв. от парите на българските данъкоплатци отидоха за шофьори и охрана на държавните випове“, написа той във Фейсбук.
„За какво се харчат тези милиони? Какво прави тази служба, освен да блъска неудобни репортери и да гази деца по улиците?“, пита лидерът на „Атака“.
„По-добре този излишен харч на 40 млн. лв. да беше спестен на българите. Хората не са длъжни да плащат за лукса на премиер, президент, шеф на парламента и прочее. Защо медиите не говорят за бюджета на държавната охрана?“, добавя той.
Говорителят на НСО казва, че колата, блъснала 14-годишното дете, е „оборотен дежурен автомобил” и не бил зачислен на „охраняемо лице” и можело да се вози всеки, който отговарял на закона. Но не казва имената на шофьора. Защо го крие?“, пита патриотът.
„Чета в медиите, че от Президентството са побързали да си измият ръцете, че техен човек не е бил в колата. Няма значение имало ли е, или е нямало пътник. Важното е, че за пореден път охраната на държавните випове произведе инцидент, в който тежко пострада български гражданин – дете“, коментира Сидеров.
„Тази служба е ненужна, разхищава държавна пара, гази деца и мачка свободата на словото. Крайно време е да се закрие. Президентът Радев, под чиято опека е НСО, да го разпусне завинаги“, призова той.
„Още в 43 НС с Атанас Атанасов предложихме закриване на НСО в този му вид. България не бива да харчи десетки милиони за лична гвардия на привилегировани властници. За бронирани коли, които не спазват правилата“, коментира в социалната мрежа евродепутатът Радан Кънев.
„Служителите на НСО имат своето достойно място в системата за сигурност. Но като пазители на всички граждани от тероризъм и тежка престъпност, а не като шофьори на политици“, добавя той.
НСО е превърната в безплатна таксиметрова служба, обслужваща по неясно какви критерии високите етажи на властта, коментира пък адвокат Емил Василев.
„Десетки хора пострадаха, а доста от тях загинаха, след стълкновение с джигитите от НСО. Аз съм имал случай през отворен прозорец и пистолет да ми размахват“, сподели той във Фейсбук.
„Веднъж имах случай при едно задръстване на „Дондуков“ ме изпреварва една кола на НСО, изравнява се с мен, прозорецът се отворя, една ръка с палка се показва и почва да бие по предния ми капак. Това беше знак да им дам път на идиотите“, разказва бившият депутат.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!