Тормозът срещу фоторепортера Борислав Пенков от Бургас продължава

Счупиха пак прозорци в дома на фоторепортера Борислав Пенков от Бургас. При нападението той има леки наранявания по лицето си

Неизвестен мъж е счупил прозорци на жилището на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Инцидентът станал около 3.40 ч. тази сутрин. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Бургас.
Пенков чул подозрителен шум и видял на терасата млад мъж, съобщава Нова телевизия.
Като разбрал, че собственикът го е забелязал, злодеят счупил два прозореца на терасата и избягал. Фоторепортерът има леки наранявания по лицето от стъкла.
През 2017 г. прозорците на апартамента на Пенков бяха строшени с камъни. Месеци след това пред входната врата на жилището му бе запалена автомобила гума. Тогава живеещите в кооперацията бяха евакуирани, а електромерите в централното табло на блока изгоряха. Година след палежа неизвестен изкърти входната врата на дома му.
След пожара бяха задържани Данаил С., Румен Я. и Петър Биберов. На първите двама бяха повдигнати обвинения като физически извършители на престъплението, на третия – като поръчител. До напрежение между него и фоторепортера се стига през 2017 г., докато Пенков снима ресторант в Морската градина след избухнал пожар.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!