Мъж от Бургас с тумор в мозъка се нуждае от 20 000 евро за операция в Германия

Операцията на Иван Тенев от Бургас, който има непоносими болки заради аденом на хипофизата, е насрочена за 13.02.2020 година. Без операция има опасност и да ослепее

36-годишният Иван Тенев от Бургас се нуждае от 20 000 евро за операция в Германия. Ако скоро не бъде отстранен растящият тумор в мозъка, има опасност да ослепее.
Вече е насрочена дата за операцията в болница „Universitätsklinikum Erlangen Neurochirurgische Klinik“ в Ерланген, Германия, съобщи съпругата му Александрина Черкезова. Тя е и инициаторът на благотворителната кампания „Надежда за Иван“ в helpkarma. Около 9700 евро вече са събрани благодарение на хората с добри сърца.
„През февруари месец тази година бях диагностициран с аденом на хипофизата. Малко след това и опериран неуспешно от този агресивен макроаденом със соматотропна секреция – това е рядък мозъчен тумор“, разказва Иван.
„Към момента туморът е с големина 4 см., в близост до очни нерви, което означава, че ако продължава да расте може да ослепея, като това е едно от многото възможни усложнения. Сега съм подложен на медикаментозна терапия, но без съществен ефект и изпитвам страшни болки“, споделя той.
„След консултация с неврохирург в Германия, получих оферта за операция от Д-р Михаел Бухфелдер (Prof.Dr.med. M. Buchfelder), който има дългогодишен опит при комплексното лечение на това заболяване. Единствено той може да извърши тази операция, която е изключително сложна и трудоемка, заради големината и разположението на самия тумор, както и структурите, които той обхваща“, добавя Иван Тенев.
„Офертата ни е за €20 000, като е планирано операцията ми да се състои на 13.02.2020 година. За съжаление, обаче, сумата за операцията, както и всички съпътстващи разходи са непосилни за мен и моето семейство! Аз неистово желая да запазя зрението си и да оздравея напълно – за себе си и за моите любими хора! Затова бих бил изключително щастлив и истински благодарен, ако мога да разчитам на вашата подкрепа!“, призова мъжът.
Той благодаря на всеки за подадената ръка в този така тежък момент в неговия живот.
Може да му помогнете с дарение чрез helpkarma.