Бойко III е риск за България, но остава на власт въпреки планините от боклуци

Според Корнелия Нинова всяка промяна към по-добро минава през оставката на кабинета Бойко III, а Ивелина Василева разкри, че БСП крепяла правителството заради липса на алтернатива

Правителството на Бойко Борисов е риск за България. Всяка промяна към по-добро минава през неговата оставка. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Една от причините, с които тя мотивира искането за вот на недоверие към кабинета „Борисов“, е планини от боклуци, която прокуратура откри.
Искането за гласуване на вот на недоверие е предизвикано от провала на опазването на околната среда и водите, което застрашава пряко живота и здравето на българските граждани, подчерта Нинова. Тя изтъкна, че сме на първите места сме по мръсен въздух, че загубите на вода по време на управление на ГЕРБ се увеличават, както и цената.

Георги Марков от ГЕРБ пък неволно призна, че се намираме във време на чума, но не стана ясно кой е чумавият.
Вие искате пир по време на чума, провикна се той от микрофона.
Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев пък попита защо се стигна до кризата в Перник и изтъкна, че правителството е лъгало гражданите, с цел да продължи да управлява, като е можело да се вземат превантивни мерки. Язовир „Студена“ е видимият резултат от управлението на ГЕРБ, заключи той.
За политическо бедствие пък заговори Мустафа Карадайъ. „То е плод на управлението на ГЕРБ. Провалът на правителството в областта на околната среда и водите е факт. Това е закономерният резултат от 10-годишно некадърно управление“, допълни лидерът на ДПС.
Депутатът от Бургас Ивелина Василева пък упрекна червените си другари, че създавали паника, истерия, напрежение. Тя изтъкна, че опонентите й от опозицията нямали нито едно законодателно предложение и подкрепяли тези на ГЕРБ, което означавало, че подкрепят политиката на управляващите.
Това звучи нелепо, макар че когато не са в опозиция социалистите не се отличават съществено от ГЕРБавите си другари.
Че и четвъртия вот на недоверие няма да е успешен стана ясно от изказването на Павел Шопов от „Атака“. „Това може би е последният опит да има предсрочни парламентарни избори, а свалянето на правителството ще отложи решаването на много от проблемите“, коментира той в парламентарната зала. Той упрекна лидерът на БСП, че тя и другарите й не са потърсили шестимата депутати от „Атака“.

Гласуването на вота на недоверие ще е следващата сряда – 29 януари.
Ако депутатите от „Воля“ и от „Атака“ не подкрепят вота на недоверие, няма как да се съберат 121 гласа, за да се свали вредният за България кабинет „Бойко III”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!