Защо им е на министрите да знаят що е ниво на водата? Стига им да разбират от далавери

 Адвокатът на Нено Димов Ина Лулчева разкри, че се очаквала акцията срещу министрите, но според нея нямало закон, който да ги задължава да разбират от ново на водата

Няма изискване по закон министърът на околната среда и водите да разбира от нивото на водата. Това разкри адвокатът на Нено Димов – Ина Лулчева. Вчера в предаването „Лице в лице“ по бТВ тя каза, че аргументите на прокуратурата срещу клиентът й подлежат на много сериозна критика и изтъкна, че нито един министър не взима решения сам, което е безспорен факт, защото и на децата вече им е ясно, че всичко на този тиквен свят минава през главата на най-висшата тиква в йерархията, пардон вожда.
В „Тази събота“ пък Лулчева сподели, че е очаквала да започне акция срещу министри, за да се защити позицията на прокуратурата, че ще започне да се бори с високите етажи на властта, която се афишира дълго в последните месеци, особено във връзка с промяната на фигури в държавното обвинение. В това няма нищо чудно. След нагласеният конкурс за избор на главен прокурор, при който единственият кандидат седна на поста на шефа си, апък самият той оглави другата служба, която може да се използва като бухалка на властта, е нужна нова маска, за да си помислят хората, че главата на Цацаратурата, пардон Гешефтурата ще бори престъпността и дори тези, които са го назначили. Абсурд!
А за министрите у нас и по света е нормално никой да не ги задължава да разбират от язовирни нива и водни кризи. За да са добре и да просперират хората край тях, е достатъчно да разбират от далавери. Нужна ни е обаче и независима от ГЕРБ прокуратура, която да не преследва министрите само, когато не са от тази партия и се налага някой бушон да изгърми, за да се спаси системата!