Бойко III тихомълком ни откача от валутния борд? Герберската мафия гълта милиони

Откачането от валутния борд се прави с цел да печатат левове на поразия, коментира Дора Апостолова. Милиони долари потъват в гърлата на герберската мафия…

Сега наблюдаваме как Бойко Борисов тихомълком откача България от валутния борд, коментира идеологът на “Идея за България“ Дора Апостолова, която е родена в Поморие, но живее и работи в Хелзинки.
Има предложение за това в Народното събрание от председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова и нейни колеги от ГЕРБ и се готви закон, сподели тя във Фейсбук.
„Това се прави с цел да си отвържат ръцете и започнат да печатат левове на поразия, по примера на долара. Целта е да се запълни големия дефицит в държавния бюджет въртян в КТБ, след като бяха откраднати над 8 милиарда евро от него и банката умишлено банкрутирана. Взетият за тази цел нов външен заем от МВФ не успя да запълни празната дупка в бюджета, защото той потъна в гърлата на герберската мафия още на границата“, припомня поморийката, която преподава в Хелзинкския университет.
„Далаврата с КТБ е най голямата далавера на 21-ви век у нас. Борисов не случайно направи СиБанка главен играч във финансовата система на България. За това разказвам в статията “Истината за КТБ. Борисов и Пеевски са отдавна в съюз” писана преди 2,5 години. http://www.ideyazabulgaria.org/aktual…/ot-facebook/5054-5054“, добавя тя.
„Печатането на пари е убийствено за България, понеже тя няма производителна икономика и поради тази причина има най ниския жизнен стандарт в ЕС. Това ще пришпори инфлацията и цените ще се вдигнат според инфлацията. Не съм икономист и не мога да изчисля точно с колко, но може би ще се вдигнат няколкократно, понеже всеки знае простичката истина, че печатането на пари при липстваща производителна икономика води до инфлация“, признава Апостолова.
„В този случай със сигурност пенсиите и заплатите няма да се повишат и ще останат на същото ниво. Тежко и горко на българите!“, добавя тя.
„Сега СиБанка не съществува, за да замаже далаверите и миналата година Борисов я обедини с ООБ, като СиБанка купи ОББ и смени името си на ООБ, т.е скри се под ново име“, коментира Дора Апостолова.
„Печатането пари на поразия е характерна черта на неолибералния капитализъм в който света и България живее в последните 30 години. Той се роди в САЩ и се разпространи от там по целия свят със специална държавна политика на Роналд Рейгън. От тогава до сега американския неолиберален капиталистически икономически, политически и социален модел стана еталон за целия свят и той го е следвал до сега независимо, че неолиберализма показа своята несъстоятелност и пропадна първо в своят родител и мека САЩ“, добавя тя.
„Неолибералният капиталистически модел коренно се различава от модела на индустриалния капитализъм, чийто формула Маркс намери и описа в своя „Капитал“ с това, че откъсва парите от себестойността и производителността на труда и позволява те да бъдат печатани на поразия, за това е известен още като“непроизводителен капитализъм“, вместо да произвежда стоки и блага, той печата пари на поразия и разчита за вдигане ръстта на БВП на финансови игри“, обяснява поморийката.
„Пръв с печатане на пари започна САЩ и наложи тази политика на останалия свят. Неолиберализмът изигра лоша шега на своя родител, като разрази 2007-2008 г най голямата финансово- ипотечна криза в истерията на САЩ, а от там се разпростря по цял свят“, добавя тя.
„Глобалният пазар на неолиберализма изнесе производствата на САЩ в зони с нископлатена работна ръка -Китай и Азия и остави САЩ без производства, разруши голямата му средна производителна класа, остави милиони американци без работа, намали жизнения стандарт на американците…“, уточнява Апостолва.
„Това обезцени до крайност американския долар и САЩ от 2007-2008 г насам преживя 4 финансови фалити, сега го чака петия. Обезценяването на долара остави САЩ без пари и възможност да печата пари“, добавя тя.

„Аз намерих формулата на неолиберализма и за това разкарвам в друг материал озаглавен“ Капитализъм и социализъм. Неолиберализмът направи Маркс неактуален. Търси се новия Маркс„ http://www.ideyazabulgaria.org/news-mainmen…/story/4947-4947 Всички управляващи България през прехода партии са неолиберални и следват и прилага американския неолиберален модел у нас“, коментира Дора Апостолова.