Крият тялото на моряк от Поморие в Китай, починал бил от инфаркт?

Представители на корабната агенция дали на съпругата на починалия моряк от Поморие да подпише документ за отказ от аутопсия. Тялото му остава три месеца в Китай

Моряк от Поморие е починал при странни обстоятелства в Китай в началото на ноември миналата година, на държавата нехае и съпругата му вече месеци наред не успява да прибере тялото. Пред Нова телевизия тя сподели, че не вярва на твърдението, че е починал от инфаркт.
В смъртният акт пише, че Георги Кьосев е починал от внезапна сърдечна недостатъчност, а мъжът никога е нямал проблеми със сърцето.
Последното обяснение от китайските власти било, че пренасянето на тленните останки се забавило заради ограничението на полетите, наложено с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Съпругата Катя Кьосева е притеснена и от редица обстоятелства, които по думите й будят съмнение.
„Притеснена съм, защото ми се каза, че е починал от инфаркт. Това не е вярно, защото той не е имал никакви здравословни проблеми и абсолютно никакви оплаквания”, каза Катя Кьосева.
„На 9-и ноември сутринта разговарях с него, всичко беше нормално. Той беше в настроение. Няколко часа след това дойдоха и ми казаха, че е получил инфаркт и е починал”, добавя тя.
По думите й представители на корабната агенция са й дали да подпише документ за отказ от аутопсия. „Аз съм сигурна, че не е инфаркт, затова искам аутопсия. Той беше в перфектно здраве, нямаше абсолютно никакви проблеми със сърцето. Нямаше да го вземат на работа, ако имаше”, категорична е Кьосева.
„След като видях, че се опитват да ме накарат да се откажа от аутопсията, разбрах, че не е починал от инфаркт. Държат ни в неведение. Знам само, че е в този град, в който е бил корабът на пристанището – Жаушен. Нито са ми казали в коя болница е, нито кой лекар го е приел, кой е установил смъртта или каквото и да е”, добави тя.
Кьосева коментира, че месец и половина по-късно е получила мейл, в който са й съобщили, че е направена аутопсия. „Тя обаче е направена в Шанхай. Това е на 4 часа и половина разстояние. Не ни представиха никакви документи. Смъртният акт също е пародия”, допълни тя.
Дъщерята на починалия – Симона, опитала да разговаря с хора от екипажа, който са били заедно с баща й. „От тях не поучих никаква адекватна информация. Имам съмнения, че е трудова злополука. Фактите говорят за това. Процедурата се бави и нямаме никакви документи”, каза тя.
„Искам всичко да приключи максимално бързо. Искам си го, и то с всички органи. В мейла ми писаха, че тялото ще дойде без сърце и без мозък. Представител на застрахователите казал на адвоката ми, че като дойде тялото, ще се направи аутопсия. Юристът му е отговорил „ти подиграваш ли се? Каква аутопсия ще правим без сърце, като казвате, че е инфаркт?”. Искам истината“, споделя Катя Кьосева.
„Консулът не ни съдейства по никакъв начин. Той трябваше да ми каже в коя болница е и какво е станало. Това е пълно безхаберие. Писах до премиера Бойко Борисов. Надявам се той да ни помогне”, добави съпругата на починалия моряк.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!