Опростачиха „Оскар“-ите, пада интересът към Холивуд

Интересът към връчването на „Оскар“-ите е рекордно нисък, гърмят медиите. Защо? Навярно заради простотията. Заради политкоректността Холивуд губи блясъка си

Церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ отбеляза най-ниския си телевизионен рейтинг в историята, съобщи бТВ.
Малко над 23,5 млн. души са наблюдавали събитието в неделя, по данни на телевизия Ей Би Си, която излъчваше шоуто.
Рейтингът падна рязко в сравнение с миналата година, когато наградите са гледани от 29,5 млн. зрители.
Какви са причините за намаления интерес?
„Рекордно нисък тв рейтинг на церемониите по връчването на „Оскар“-ите, гърмят медиите. Ако тази кичозна, безвкусна, претенциозна и сама по себе си отвратителна показност на едни бездушни типове беше насочила енергията, времевите и финансовите си ресурси към някое по-полезно дело, като например борбата с рака, коронавируса, бедствията, пожарите, наводненията и нещастията на хората, със сигурност популярността на глуповатото събитие щеше да е по-голяма“, коментира във Фейсбук блогърът Любо Кольовски.
Очевидно Холивуд губи блясъка си заради простотията. Опростачването на „Оскар“-ите, кичозността и безвкусицата на онези, които не слизат от първите страници на лъскавите издания са причината за отлива, както и политкоректността. На хората им писна да гледат как политиката определя развитието на изкуството и искат да видят сред наградените онези хора, чиито филми са за борбата със смъртта, с бедствията, пожарите, наводненията и нещастията на хората.