Румен Леонидов: Да издигнем кандидатурата за председател на СБЖ на проф. д-р Коста Костов – Коро

За да се отървем от мухъла, да проветрим Съюза на журналистите от мазето до тавана. Време е да си върнем професионалния авторитет

Имам предложение до всички членове на СБЖ и всички журналисти, които не членуват в него. Да направим подписка и да издигнем кандидатурата за председател на Съюза проф. д-р Коста Костов – Коро, чиито публицистични текстове от доста време печелят хиляди и хиляди одобрения.

Той е лекар, главен редактор на чудесно медицинско списание, в което актуалната публицистика, есеистика и критика винаги намират място. А като шеф на обществени начала ще ръководи сто пъти по-активно дейността на СБЖ, чиито глас въобще не се чува. Текстовете му се препечатват от сайт в сайт, защото Коро притежава отлично перо, персонален характер, хъс и най-вече – когато пише не се колебае какво ще кажат властимащите. Той не е чиновник по душа, душата му е на лидер, който няма да остави Борисов, Гешев или КОЙ то и да е, да си позволяват да се държат непристойно не само срещу журналистите, но и срещу всеки цивилизован гражданин на тази селска държавица.

 

Румен Леонидов

Ние от „Авантаж“ подкрепяме предложението на Румен Леонидов.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!