Румен Леонидов: Да издигнем кандидатурата за председател на СБЖ на проф. д-р Коста Костов – Коро

За да се отървем от мухъла, да проветрим Съюза на журналистите от мазето до тавана. Време е да си върнем професионалния авторитет

Имам предложение до всички членове на СБЖ и всички журналисти, които не членуват в него. Да направим подписка и да издигнем кандидатурата за председател на Съюза проф. д-р Коста Костов – Коро, чиито публицистични текстове от доста време печелят хиляди и хиляди одобрения.

Той е лекар, главен редактор на чудесно медицинско списание, в което актуалната публицистика, есеистика и критика винаги намират място. А като шеф на обществени начала ще ръководи сто пъти по-активно дейността на СБЖ, чиито глас въобще не се чува. Текстовете му се препечатват от сайт в сайт, защото Коро притежава отлично перо, персонален характер, хъс и най-вече – когато пише не се колебае какво ще кажат властимащите. Той не е чиновник по душа, душата му е на лидер, който няма да остави Борисов, Гешев или КОЙ то и да е, да си позволяват да се държат непристойно не само срещу журналистите, но и срещу всеки цивилизован гражданин на тази селска държавица.

 

Румен Леонидов

Ние от „Авантаж“ подкрепяме предложението на Румен Леонидов.