Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_23c3_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/avantageto/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024
Ако искаме да излезем като солидарно общество от кризата, а не като диктатура да опитаме с интелигентност | Авантаж

Ако искаме да излезем като солидарно общество от кризата, а не като диктатура да опитаме с интелигентност

Илиян Василев
Хайде да опитаме с малко интелигентност, а не с груба сила.
Първо, махнете тоталната забрана за посещение на паркове и градинки в слънчев ден.
Второ, вместо със забрани, спиране на хората, полицията този път да опита друг подход, т.н. двуфазен подход, учтиво предупреждаваш, и ако не изпълнява тогава прибягваш до по твърди мерки. Да помнят, че няма къде да приберат арестуваните, защото арестите ще станат масови центрове за заразяване. Нищо не пречи да мобилизираме доброволци, които с мегафони да предупреждават за дистанция. Пак повтарям, в слънчев ден парковете са лечебници защото вирус се убива от УВ лъчите. Просто дистанция оправя нещата.
Трето, най-важната част – масови скрийнинг тест – двустепенните преди и след заболяване. Както по линия на клиничните лаборатории /там според закона се фиксират пределни цени, а ако получават безплатни тестове, да бъдат така добри да работят до 10 лева горница. Криза е. Не е целта едни хора да печелят.
Четвърто, спешни мерки да се облекчи работата на животновъди и земеделци, защото от криза се излиза, от глад не. Ако няма достъп до семена и резервни части, как да засеят.
Изобщо ако искаме да излезем като солидарно общество, а не като диктатура да опитаме с интелигентност и като считаме хората не са заподозрени, а за съпричастни към бедствието съмишленици.
Пътят на Гешев води до Хитлер и Сталин.
Примерът с Китай е абсолютно неприемлив, нито неприложим, тъй като те пропуснаха месеци, заради диктатурата и своеволията на един партиен функционер, който вместо до послуша предупреждението на доктора, го обвиняваше в дискредитация на партията. И след това от едната крайност минаха в другата.
Никой не може да твърди, дали краят на кризата там е функция само и основно на мерките, или на естествената логика на развитие на епидемията. Ако бяха нормална демокрация щяха да започнат още в края на ноември и да се стигнат да драконовските мерки.
Фейсбук
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/avantageto/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /home/avantageto/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/avantaget...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /home/avantageto/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52