Драма в Бургас: Малки деца са заразени с коронавирус

Едно от тях е само на три години, но е с коронавирус, а другото е на 8, разкри генерал Мутафчийски. Заразена е и млада жена от Бургас

Малки деца са заразени с коронавирус. Едното е само на три, а другото – на осем години. Сред тримата нови инфектирани е и 22-годишна жена, която се върнала скоро от Англия, съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски.
Той оповести, че броят на заразените в страната е нараснал с още 12 и болните вече са 276.
Двете заразени деца от Бургас са били контактни с лекарят, който преди няколко дни бе диагностициран с коронавирусна инфекция и така броят на болните от вируса се закръгли на 10.
Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров разкри на брифинг на Областния кризисен щаб, че двете деца и младата жена, които са заразени с коронавиурса, са в добро състояние. Малчуганите не са от дом „Майка и дете“, поясни той.
„Няма неиздирени лица, които да са били контактни с болния лекар от „Бургасмед“. Не коментираме роднински връзки“, заяви Паздеров, след като му бе зададен въпроса дали децата са близки със заразения доктор.
Шефът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски пък каза, че в Инфекциозното отделение има четирима с доказана коронавирусна инфекция и двама със съмнение, че са инфектирани. „Трима от болните са в мноиго добро състояние и предстои утре да им бъде взета първа проба, а ако тя е с отрицателен резултат, в неделя отново ще бъдат тествани. При две отрицателни, ще ги изпишем“, добави той.
Миразчийски обаче изтъкна, че леко се е влошило състоянието на колегата му от „Бургасмед“, който е с доказана коронавирусна инфекция. Вчера бе с повишена температура, но сега е добре, добави той.
Оказва се, че младата дама, която е дошла от Англия се е самоизолирала, слизайки от самолета и няма контактни лица. Всички проби на пристигналите от Обединеното кралство в Бургас са отрицателни.