Хората на Гешев удариха Божков със СРС-та, вижте как Черепа плаши предателите!

Които предават – умират, но аз не съм ги убил, казва Васил Божков на свидетеля и бивш негов бизнеспартньор Цветомир Найденов

Специализираната прокуратура разпространи записи от разговори, които тя твърди, че са между обвиняемия Васил Божков и други мъже. Записите са преминали по назначена по делото компютърно-техническа експертиза, съобщава бТВ.
В стенограмите на разговорите не са посочени имена, но може да се допусне, че сред участниците са Божков и основният свидетел на обвинението срещу него Цветомир Найденов, обясни прокуратурата. Още преди месеци Найденов каза, че подобни записи има.
В публикуваните разговори се говори за прехвърляне на проценти от хазартен бизнес, неуредени финансови отношения и влияние върху комисията за хазарта. Споменават се и имената на лица, свързани с хазарта, срещу които е имало покушения.
Единият от гласовете (приличащ на този на Божков – б.р.) говори как ще вземе процент от собствеността във всички зали, а също така и как „едностранно“ ще спре „помията“, която чрез публикации се изливала по другите (преди ескалирането на случая в някои медии имаше множество „разследвания“ на бизнес практиките на Найденови – б.р.).
„Не съм ви заплашвал с убийство“, казва Черепа. „Е тука Динов, Манол Велев и Тони Наумов. Така ще свършим и ние“, отговаря единият от мъжете от записа. „Които предават – умират, аз не съм ги убил. Такава ви е съдбата бе, приятелю“, добавя Божков.
Динов, Манол Велев и Тони Наумов са хора, свързани с хазарта, срещу които са извършени покушения.
Другите гласове (сходни с тези на свидетелите по делото – б.р.) на няколко пъти питат „Васко“ защо ги е заплашил с убийство, а и кой ще „разкара“ килъри, които „около София шетат“. „Убийците – не знам. Който ги е викал – да ги разкара. Не знам за такива неща“, отговаря им „Васко“.
Според бившият вътрешен министър Емануил Йорданов такива записи не могат да се разгласяват, тъй като оказват влияние върху обществото и съда.
„На прокурорите трябва да им бъде забранено да гледат филми със Стивън Сегал. Не им трябват доказателства – отиват, теглят му един хубав бой и нещата са приключили. За съд място няма“, коментира Йорданов.