218 българи с коронавирус, а в Бургас няма нови заразени

Тримата пациенти с доказан коронавирус, които са в инфекциозно отделение на УМБАЛ Бургас, са с много добри лабораторни изследвания, разкри кметът

218 са вече българите, заразени с китайския коронавирус COVID-19. Положителните проби от днес са 16. Това съобщи на брифинг на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
Той оповести, че в Стара Загора са регистрирани два нови случая, а в София – 7, в Пазарджик – 4. По един нов положителен тест има в Плевен, Добрич и Варна.
Добрата новина, че е в Бургас няма нито един нов случай, а тримата пациенти с доказан коронавирус, които са в инфекциозно отделение на УМБАЛ, са с много добри лабораторни изследвания. Чувстват се добре, но трябва да минат определените срокове, за да им се вземат отново проби, съобщи кметът Димитър Николов. Утре предстои да се вземе проба на първата пациентка с коронавирус от Карнобат, сподели той във Фейсбук. След 24 часа ще й се направи още един контролен тест и след това ще бъде изписана под домашна карантина.
647 души от Бургас пък са под задължителна карантина.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!