7 с коронавирус в Бургас, зараза в болница „Бургасмед“ няма

Седем са вече заразените с коронавирус в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов, а д-р Паздеров уточни, че болният е на 37 години и разкри, че зараза в Бургасмед няма

Седем са вече потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в Бургас. От тях четири са в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас, съобщи кметът Димитър Николов по време на брифинга на Областния кризисен щаб.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров пък уточни, че новият регистриран с коронавирус в града е мъж на 37 години. 1659 души са под домашна карантина в областта, добави той.

Потвърдени са отрицателните проби на всички в „Бургасмед“. Днес е свалена карантината на Хирургичното отделение в бургаската болница, каза още д-р Паздеров.

Общо за страната пък заразените са 220 досега. Двама нови с коронавирус са регистрирани в Пловдив, съобщи шефът на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски, а най-страшното, което каза днес, е че страшният вирус е удивително устойчив. Научно доказано било, че издържа поне 17 дни. Това е установено след изследване на кораб, който бил опразнен преди толкова време.

Новите факти, огласени от генерала показват, че мерките срещу коронавируса едва ли ще дадат резултат, защото дори армията да блокира улиците и да принуди хората да не излизат изобщо навън, все ще се намери след 2-3 седмици някое вирусче, което да изпозарази пак народа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!