Коронавирус в парламента: Две депутатки от ГЕРБ заразени

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус

Още двама депутати са заразени с коронавирус. С коронавирусна инфекция са председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от Пазарджик Даниела Малешкова. Техните проби са излезли положителни, след като всички депутати бяха тествани.
Двете дами се чувстват добре, съобщава бТВ.
Д-р Дариткова е споделила във Фейсбук, че от утре ще консултира пациентите си по телефона.
Двете депутатки са информирали семействата си за заболяването и са казали, че ще са под доброволна карантина 28 дни. Те ще се изолират от семействата си.
Така трима от 240 народни представители са с корнавирус, но парламентът ще продължи да работи.
Дариткова и Малешкова няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.
До масовото тестване се стигна, след като д-р Хасан Адемов от ДПС беше хоспитализиран с положителна проба за COVID-19.
Въпреки заразата от коронавирус в парламента се очаква през следващите няколко дни депутатите да приемат три важни решения – актуализацията на бюджета, намаляването на битовите сметки със задна дата и удължаването на извънредното положение до 13 май.
От опозицията намекнаха, че са склонни да подкрепят властта за по-дългата карантина.
„Ще имаме заседание на парламентарната ни група. Преди да вземем толкова важни решения се събираме. Лично моето мнение е, че трябва да подкрепим предложението за удължаване на извънредното положение“, каза депутатът от БСП Петър Кънев.