Змеят в България е октопод. Ще ни избави ли Свети Георги от мафията?

Родината не са вкаменените от страх дребни души, които генерират сила за проклетия октопод на олигархията, коментира Ченалова… Ще ни спаси ли Свети Георги?

Родината не са вкаменените от страх за оцеляването си дребни души, които с мълчанието и съгласието си генерират сила за октопода на олигархичната власт. Това сподели във Фейсбук съдия Румяна Ченалова.
„Честит празник на българската армия! Честит празник на ХРАБРОСТТА! Честит празник на всеки българин, за който честта и дълга към Родината е над всичко!“, добавя тя.
„Родината не е Борисов и управлението му, както и всеки, окопал се във властта за лична изгода. Родината не са олигархичните кръгове, изсмукващи ресурсите, енергията и надеждите ни. Родината не са вкаменените от страх за оцеляването си дребни души, които с мълчанието и съгласието си генерират сила за октопода на олигархичната власт“, коментира в социалната мрежа съдийката.
Родината не са безразличните, които оправдават страха си с дълбокомислени анализи и чужди мисли, добавя тя.
„Родината са обикновените хора, които ВЪПРЕКИ СТРАХА продължават да казват истината, заставайки с имената и лицата си.Те са и онези български журналисти – пребивани, уволнявани заплашвани, които не продават честта си за хляба. Всяко движение и партия, за които справедливостта и законността са най-висша ценност и верую“, изтъкна Ченалова.
Всеки един и всички ние, които сме избрали трудния път и след всяко падане, ставаме отново, въпреки страха и репресиите, добавя тя.
Според нея, границата между просташките шеги и дипломатическия скандал е невидима.
„Днес Борисов отново я премина. На въпроса „Какво мислите за думите на президента, че стабилна държава не се управлява в условия на страх“, той отговори със симптоматично непремерена шега: „Това е явно към Путин, щото той направи така, че Русия да живее в страх….Това е упрек към Тръмп, и към Борис Джонсън, и към Меркел, към Макрон, към Конте, цялата Европейска комисия“, поясни съдийката.
„Такъв стил може да се определи като дебелашка шега – връх на възможностите на самонадеяната увереност в безпогрешност и презрение към всеки противник, захранвано от контрола върху всички средства за репресия“, коментира тя.
„Честит празник на истинските храбреци, които носят България в сърцата си!
Ще успеем САМО ЗАЕДНО, обединени в юмрук, чиято сила ще разкъса и унищожи тумора на антибългарите! ОБЕДИНЕНИ – АРМИЯ ще пронижем змея на злото! Честит Гергьовден“, сподели Ченалова.