Прекрасен пример за манипулацията която върви около темата досиета и Държавния сигурност

Ilian Vassilev

Ето ви текст на човек, който е от т.н. информационни ченгета. И вижте къде се появява под материала в който анализирам механизмите по който Лукойл изнася печалба от държавата и посочвам ролята на Борисов в този процес.
Прекрасен пример за манипулацията която върви около темата досиета и Държавния сигурност, в която публиката не може да се ориентира кой субект и кой обект на нейната работа. Жалко че е анонимен, но и така позволява да ви покажа как ви манипулират. И това пак същите юнаци от същата ДС и номенклатурата им.

Ето текста

„Ами Илиян Василев е безкрайно гнусната фигура на бившия посланик в Русия, който днес досажда катадневно, докато чупи стойки като „десен“ стожер и безнадеждно закъснял „русофоб“. А защо не беше русофоб и десен преди 10 ноември ? “

ИВ
Не не съм русофоб. А това че много хора ги е яд, че бях посланик и представих другото възможно лице на българската дипломация, вече е необратим факт. Сори, изпуснахте ме. Сега съм със забрана да влизам в Русия, което е по-голям атестат отколкото можете да си представите. Единственият българин със забрана да влиза в Русия и забележете по предложение на български ченгета и русофилски организации, защото съм бил дал много лош пример.

„Ако беше заел смела, морална и категорична позиция, да кажем, през 1985, 1986, 1987 г. и т.н. – днес да му повярваме, че е искрен и принципен. Само, че по онова време Илиян Василев е заемал друга, много срамна, аморална и несъответстваща на днешните му претенции позиция. Ще припомня някои от жалоните в „антикомунистическата“, „дясна“ и „русофобска“ биография на агент Сашо – Илиян Василев. Тези жалони са като пътна карта на позора и безсрамието. Справка на ДС от средата на 80-те години на миналия век сочи, че „великият“ русофоб Илиян Василев е имал контакти още тогава с РУ-ГЩ най-мракобесната и просъветска тайна служба в Източния Блок:

ИВ – само обърнете внимание това е справка на ДС за мен, тоест доказателство че са ме разследвали, проучвали, разработвали и в нормалното съзнание би трябвало да е доказателства за обратната теза, няма мои „доноси“ или каквато и да е „агентурна“ работа за когото и да било.
В интерес на истината и контактите на РУ и на Първо Управление бяха от тяхна страна, без да мога да влияя, и аз ги отклоних. За което си платих, четири години забрана за излизане от страната и забрана да направя докторантура в САЩ /когато Симеон Дянков и Кристалина Георгиева получиха такова/

„МВР Строго секретно !

Соф. градско у-ние До Рег. №12976, екз. №2 Началник-щаба на 13.8.1985 г. Управление 03 ДС

1080 – София

Молим да изготвите справка за лицето Илиян Драганов Василев, роден на 07.07.1956 г. в София, имащ архивни материали в РУ-ГЩ.“ (Архив на Комисията по досиетата, фонд 1, архивна единица 7553, лист 16).

3 год. по-късно, на 9 февруари 1988 г., досаждащият днес с изпразнената от съдържание и много безпринципна логорея Илиян Василев приема вербовка и става агент Сашо на Държавна Сигурност ! При това забележете какво е казал на вербуващия го кадрови офицер:

„Поставяйки въпроса пряко за по-нататъшно сътрудничество, кандидатът изказа готовност, като сподели, че приема сътрудничеството с органите на ДС по идеологически, морални и политически подбуди, тъй като е възпитаван в този дух.“ (Архив на Комисията по досиетата, фонд 1, архивна единица 7553, лист 2).

ИВ
Тези идиоти няма ли накрая да покажат нещо от мен, а не преразкази. Подобни „справки“ за мен има и в Комсомола – че съм бил беззаветно предан и т.н. И в казармата. и т.н.
Истината е че мой състудент ме спаси от преследване от ДС. И до ден днешен съм му признателен.
Много ги е страх, тези същите от онова време и техните наследници, които управляват страната, крадат безогледно публични средства, финансират медии, че това което пиша е на практика необоримо.

Вече на всички е ясно, че ако има някой неизменно присъстващ от години във всеки скандал и е неразривно свързан с „Лукойл“, това е премиерът Борисов. Стотиците мили…

 

CLUBZ.BG
Вече на всички е ясно, че ако има някой неизменно присъстващ от години във всеки скандал и е неразривно свързан с „Лукойл“, това е премиерът Борисов. Стотиците мили…