Туристи бягат в Гърция заради безобразие, събират им такса за паркинг без паркинг

Няма да изберем отново българското Черноморие и ще ходим в Гърция точно заради това безобразие, споделя Боряна, която разкри как се събира такса за паркинг без паркинг

Такса от 4 лева за паркинг, който не съществува, плащат желаещите да събират тен на плаж „Тополите” край Черноморец. Туристи, които са подали сигнал до Нова телевизия, споделиха, че няма отново да се излъжат да почиват в България заради това безобразие. Те разкриха, че автомобилите се остават под дърветата край ивицата, а дотам няма дори път и газят в кал.
Боряна и Стоил почиват край Черноморец от началото на седмицата.
„Смятам, че да ни бъде взимана такса за нещо, което не съществува не е правилно. Това са пари за нищо”, казва Боряна.
Стоил казва, че имат издаден касов бон за услугата. „Нямаме нищо против да се взимат пари срещу услуга, но когато такава няма – това е нелепо”,казва той.
„Проверката установи, че това е частен имот. Както каза господина, на мястото има касов апарат и се издават документи. Дали това е законно предстои да видим. Ако има нарушения ще бъдат взети мерки”, обясни кметът на Черноморец Росен Деспов.
Той обясни, че въпросният път се намира на частен терен и не съществува в кадастъра. „Дори тази алея да бъде изградена, тя няма да реши проблема с паркирането, защото тук няма общински терен”, казва Деспов.
Кметът добавя, че в тези терени има земеделски пътища, които не са възстановени и процедурата по това би била дълга.
„Няма да изберем отново българското Черноморие точно заради такива неуредици в България. Не е редно да взимат такси за неща, които не съществуват. Затова всеки българин избира да отиде на почивка в Гърция“, сподели Боряна.