Ще бъде ли Слънчев бряг пак като магнит за туристи?

Концесионерът на плажа в Слънчев бряг Кирил Спасов разкри, че чадърите и шезлонгите се дезинфекцират по два пъти на ден. Карантината падна и се чакат туристи

Слънчев бряг отново може да се превърне в магнит за туристи. Хотелиери и ресторантьори очакват чуждестранно нашествие след отварянето на границите и отпадането на карантината. Синоптиците пък прогнозират, че съвсем скоро лошото време ще бъде забравено и поне до края на месеца тъмните облаци ще са далеч от морето.
От 1 юни плажовете по българското Черноморие са отворени за туристи – със спасители и с нови цени.
Хотелиерът Христо Чапкънов сподели пред бТВ, че се надява да се създадат максимално добро условия, за да може повече хотели да отворят врати и загубите да бъдат минимизирани, за да не изчезне България като дестинация за туризъм.
Като противоепидемична мярка чадърите и шезлонгите в курорта ще се дезинфекцират всяка сутрин и вечер. В момента плажните принадлежности бяха намалени драстично – на 4 лв.
„На всички ще ни е доста трудно, ако тази година не дойдат чуждестранните туристи. До последно правихме калкулации на какви условия да работим. Надявам се след отварянето на границите да започнат да пристигат и чуждестранни туристи“, каза концесионерът на плажа Кирил Спасов в „Тази сутрин“ по бТВ.
Медицинските екипи на плажа също са подготвени за извънредната ситуация.
Синоптикът Анастасия Стойчева пък каза пред БНТ, че още в петък живакът в термометрите ще достигне 30 градуса, но ще последва понижение на температурите през уикенда. В понеделник също ще са възможни краткотрайни валежи, но времето ще остане топло, а през второто десетдневие на юни условията за плаж ще са идеални. Бризът ще гони тъмните облаци и поне до края на месеца туристите ще се радват на морето, слънцето и красивите жени.