БОЕЦ внесе сигнал срещу Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова за корупция и създаване на ОПГ

БОЕЦ внесе сигнал срещу Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова за корупция и създаване на ОПГ с цел извършване на длъжностни престъпления, подкупи и търговия с влияние!
Огласените през последните дни документи и данни от укриващият се в Дубай бизнесмен, Васил Божков за изключително брутална по своят мащаб корупционна схема останаха невидяни и нечути от прокуратурата, типично в стила на главният Каскет на мафията.
Тази информация бе публикувсана в редица медии, като БОЕЦ решихме да внесем сигнал поозовавайки се на обобщаващ материал от електронният сайт на радио „Свободна Европа“. Божков твърди, че Борисов и Горанова са му поискали и получили 20% от печалбата на лотарийният му бизнес, като срещу това чрез Менда Стоянова са прокарали в Парламента законодателни поправки в интерес на Божков. Това е явно описание и признание за извършено престъпление – искане и даване на подкуп, като българският наказателен кодекс криминализира действията и на двете страни. Множество са твърденията за подобни схеми, при които биснесмени са плащали „данък помощ“, или са връщали „ресто“ на управляващите, конкретно на Бойко Борисов и обкръжението му, но за първи път бизнесмен признава това публично и представя документи. Схемата е същата – те печелят нагласени в тяхна полза обществени поръчки и проекти с европейско финансиране, а след това си плащат за услугата на властимащите. Милиарди изтекоха към офшоните сметки, Къщите в Барселона и имотите на управляващата ни мафия. Самият Божков също е бил част от пррестъпната група и схема и направените от него разкрития идват, след като доскорошните му авери се обърнаха срещу него унищожавайки част от бизнеса му. БОЕЦ нарекохме случващото се „процес на самоизяждане вътре в мафията“.
Споделете и разпространете, очакваме след този сигнал медиен и обществн натиск, който да принуди прокуратурата да образува досъдебно производство срещу Борисов, Горанов, Божков и Стоянова, а успоредно с внасянето на сигнала в прокуратурата и КПКОНПИ, БОЕЦ ще го внесем и в Европейските институции, както и до Лаура Кьовеши, ръководител на Европейската прокуратура с искане за международно разследване.