Върнаха къмпинг Каваци на Баневи

Бургаският съд разпореди къмпинг Каваци да бъде върнат на Баневи. Пълен е с туристи, но частен съдебен изпълнител нареди да бъде освободен до три дни

Бургаският съд разпореди къмпинг Каваци да бъде върнат на семейство Баневи. Преди четири години фамилията загуби правото да стопанисва обекта. За да влезе във владение, на Каваци пристигна майката на бизнесмена. Тя също е с обвинение за данъчни престъпления и присвояване на пари, съобщава Нова телевизия.
Къмпинг Каваци към този момент е пълен с туристи и се стопанисва от трето лице, подписало договор за наем. Частен съдебен изпълнител обаче влезе в имота с предупреждение той да бъде освободен до три дни.
„Няма да си говоря с вас, ние не сме тук за да си говорим с медиите”, заяви Ивайло Бакалов – помощник-съдебен изпълнител.
„Ще бъде сезирана Камарата на частните съдебни изпълнители, защото това също е и дисциплинарно нарушение за да бъде потърсена отговорност, ако изобщо бъде извършено действие”, обясни адвокат Росен Русев – защитник на наемателя на къмпинг Каваци Цено Ценов.
„Законът е категоричен, че за да може да се осъществи влизане във владение, трябва да се изпразни целият имот. Аз не знам дали вие се разходихте, но имота е категорично не може да бъде изпразнен, но за семейство Баневи това нещо не е проблем”, каза Мария Николова – служител във фирмата отдала Каваци под наем.
За да влезе във владение на място със солидна охрана пристигна 78-годишната Мария Банева, майка на Николай Банев, който и към този момент продължава да е в Софийския затвор. Припомняме, че Мария Банева остана на свобода срещу 10 хиляди лева гаранция.
„Тук има десетки хора които са дошли на почивка, семейство с деца? – А какво значение има. Тогава когато има въвеждане ще си има екип, който ще си продължи работата”, каза тя.
До въвод днес не се достигна,заради отправени словесни заплахи между Мария Банева и свидетелки по делото Баневи, на място дойдоха и представители на полицията. До намесата им обаче не се стигна. В същото време се очаква Бургаския окръжен съд да насрочи дело за по-нататъшното разглеждане на казуса.